Detoks dijeta koja će pročistiti vaš organizam

| Fit |Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji će za nekoliko dana izvršiti detoksikaciju tijela i pomoći da izgubite višak kilograma.

Limun dijeta čisti organizam od toksina nakupljenih tijekom godina, vraća vitalnost i podiže razinu energije.

Zasniva se na napitku od limuna s dodatkom javorovog sirupa i čili papričice, pije se do 12 čaša dnevno, a sva druga hrana se izbjegava.

Za vrijeme provođenja limun dijete pije se isključivo napitak napravljen od limunovog soka, javorovog sirupa, čili papričice i destilirane vode. Javorov sirup osigurava energiju iz šećera, kao i pojedine vitamine i minerale, a čili papričica potiče razgradnju sluzi u tijelu. Osim napitka s limunom, preporučuje se i pijenje biljnog laksativnog čaja, a u slučaju zasićenosti jednoličnim ukusom može se popiti i čaj od metvice.

Ova stroga dijeta namijenjena je pročišćavanju organizma pa je nije preporučljivo provoditi duže od nekoliko dana. Zbog minimalnog energetskog unosa (limun i javorov sirup) dolazi do brzog gubitka kilograma. Iako smanjenje tjelesne težine nastupa naglo, to je uglavnom posljedica eliminacije tekućine iz organizma, a ne gubitka masnog tkiva.

Kada se završi detoksikacijski ciklus i počne uvoditi tvrđa hrana, najbolje je započeti s juhama od povrća i manjim količinama svježeg voća i povrća, a onda treba postupno povećavati vrste i količinu namirnica.