Deadbugs je vježba koja je učinkovitija od planka

| Fit |

Instagram/@saskicollection

Ako tražite najbolju vježbu za izgradnju jezgre tijela i trbušnih mišića koju možete raditi od kuće, sigurno ste čuli za plank, ali postoji jedna vježba koja je učinkovitija od planka, a to je deadbug.

Ova super jednostavna vježba odlična je za vaše tijelo i trbušne mišiće zbog toga što uključuje nekoliko različitih mišićnih skupina.

Također, uključuje jezgru tijela koja  je ,u vašoj dnevnoj rutinu vježbanja, neophodna za poboljšanje ukupne snage tijela. Ako bolje razmislite, jezgru tijela upotrebljavate za sve. Od ustajanja iz kreveta i hodanja do podizanje stvari s poda.

Vaša jezgra je baza koja podržava cijelo vaše tijelo. Ako izgradite snažnu jezgru,  zauzvrat ćete smanjiti rizik od umora, bolova u leđima i ozljeda mišića.

Dakle, ako zurenje u pod sa zgnječenim zubima u planku nije vaša omiljena vježba, probajte Deadbugs.

Što su Deadbugs?

To je vježba koja, uglavnom, djeluje na trbuhu, ali i ruke, stražnjicu i bedra.

Također, sjajna je stvar ta što Deadbugs možete izvoditi u udobnosti vlastitog doma, a zahtijeva samo vaš um i mišiće.

Kako napraviti Deadbug?

Lezite na leđa s rukama iznad ramena, noge stavite u poziciju kao da ste u čučnju te držite ruke ravne, stabilne i jake.  Naizmjenično spuštajte suprotnu ruku i nogu u ravnu poziciju kao da istežete te izvodite vježbu u serijama.

Što ne činiti kada radite Deadbug?

Ne žurite kroz ovu vježbu, najbolje rezultate postići ćete ako radite sporo i stabilno.

Isto vrijedi i za vaše disanje: udišite, polako, kroz nos. Izdahnite snažno, ali kontrolirano, kroz usta.

Kroz ovu vježbu usredotočite se na držanje leđa na podu i, na kraju, ne pretjerujte s vježbom. Dovoljno je raditi 2-3 seta od 5-8 ponavljanja.