Broj koraka koji trebate napraviti u jednom danu da biste smršavjeli

| Fit |

Praćenje broja koraka dnevno je najbolja opcija kako ne biste u potpunosti zanemarili fizičku aktivnost i izbjegli višak kilograma.

Hodanje je jednostavan način sagorijevanja masti koji ne uzrokuje veliki napor. Ovo je pasivni način vježbanja koji jebesplatan i dostupan svima.

Koliko je koraka dnevno potrebno da biste izgubili višak kilograma?

Ako želite izgubiti masnoće vaš cilj bi trebao biti 5000 do 7000 koraka dnevno. Trebate hodati ubrzanim tempom kako bi povećali broj otkucaja srca i počeli sagorijevati kalorije. Željeni broj otkucaja srca trebao bi biti između 100 i 120 otkucaja u minuti.

Iskoristite svoj balkon ili terasu za hodanje kako bi ispunili dnevni cilj koraka koji ste si postavili. Ako nemate balkon, hodajte po stanu ili iskoristite stubište jer hodanje nije dobro samo za  fizičku formu, nego i za vaš imunitet.

Kako bi imali što optimalnije rezultate pripazite na dnevni unos tekućine i prehranu. Svaki puta kada se uhvatite da posežete za svojim mobilnim telefonom kako bi provjerili obavijesti, ustanite i hodajte nekoliko minuta.

Svoje korake pratite s nekom od brojnih aplikacija koje postoje kako bi svakoga dana znali jeste li ispunili svoj cilj. Naši prijedlozi su: Walkmeter GPS Pedometer, Argus, Fitbit i RunKeeper.