Banana dijeta kojom ćete smršavjeti u manje od dva tjedna

| Fit |

Instagram/ @detox_recipes

Dijeta s bananama je trenutno jedna od najpopularnijih dijeta, a njeno osnovno pravilo je za doručak pojesti bananu uz čašu ili dvije čaše mlake vode.

Za doručak trebate pojesti barem jednu bananu, a maksimalna dozvoljena količina su četiri banane svako jutro. Ostali obroci trebaju biti lagani, manji i češći. Posebno stroga pravila za ostatak prehrane u danu ne postoje. Jedite normalno ručak i večeru, ali nemojte se pretrpavati.

Originalna dijeta se provodi 7 do 12 dana. Dozvoljeno je povremeno popiti nezaslađeni čaj ili kavu, ali preporučuje se izbjegavati ih tijekom držanja dijete. Ono što je bitno je da trebate izbaciti alkohol. Ako ne možete odoljeti slatkišima, pojedite malo crne čokolade, najkasnije do 15 sati. Ako volite slane grickalice, pripremite kokice s minimalno ulja i soli.

Posljednji obrok pojedite oko 20 sati, iako bi bilo najbolje ne jesti nakon 18 sati. Ako pak osjetite glad nakon preporučenog vremena, pojedite komad svježeg voća, ali pripazite da vam to ne pređe u naviku.