8 trikova koji će vam pomoći u gubitku kilograma

| Fit |

S obzirom na to da dolaze hladnije temperature, a samim time više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, dobivanje viška kilograma je skoro pa neizbježno te smo za vas pronašli trikove koji će vam pomoći izgubiti višak kilograma.

No, koliko god je važno izgubiti višak kilograma, toliko je bitno spriječiti novo debljanje. Postoji nekoliko načina koji dokazano pomažu da smanjite unos kalorija. Donosimo vam 8 trikova kako izgubiti kilograme i spriječiti dobivanje novih.

Instagram/ @oatmeal_stories

Ne preskačite doručak
Preskakanje doručka neće vam pomoći da smršavite. Mogli biste propustiti nužne hranjive sastojke, a možda ćete na kraju više grickati tijekom dana, a pogotovo navečer jer ćete osjećati glad.

Jedite redovito
Jedenje u redovito doba dana pomaže bržem sagorijevanju kalorija. Također smanjuje napast da grickate hranu bogatu mastima i šećerom.

Jedite puno voća i povrća
Voće i povrće sadrže malo kalorija i masti, a sadrže puno vlakana - jedno od tri osnovna sastojka za uspješno mršavljenje. Druga dva su: vitamini i minerali kojima obiluju.

Postanite aktivniji
Biti aktivan ključno je za mršavljenje i držanje podalje od hladnjaka. Uz pružanje puno zdravstvenih blagodati, vježbanje može pomoći i sagorijevanju viška kalorija koje ne možete izgubiti samo dijetom, ma kakva ona bila.

Pijte puno vode
Ljudi ponekad žeđ zamijene s glađu. Pijenjem dosta vode, također gubite kalorije i hidratizirate organizam. 2-3 litre dnevno su neophodne svakom organizmu.

Jedite hranu bogatu vlaknima
Hrana koja sadrži puno vlakana može vam pomoći da se osjećate sito, a to je savršeno za mršavljenje. Vlakna se nalaze u biljkama poput voća i povrća, u integralnom kruhu, smeđoj riži i tjestenini te grahu, grašku i leći.

Čitajte deklaracije
Znanje čitanja etiketa s hranom može vam pomoći da odaberete zdravije mogućnosti. Koristite podatke o kalorijama kako biste utvrdili kako se određena hrana uklapa u vaš dnevni unos kalorija na planu mršavljenja.

Koristite manji tanjur
Korištenje manjih tanjura može vam pomoći da jedete manje porcije. Upotrebom manjih tanjura i zdjela možda ćete se moći postupno naviknuti jesti manje porcije bez da ostanete gladni. Potrebno je oko 20 minuta da želudac javi mozgu da je pun, zato jedite polako i prestanite jesti prije nego što se osjećate siti.