5 zabavnih aktivnosti uz koje ćete brže mršavjeti

| Fit |

Većina nas nije pretjerani ljubitelj teretane, ali trebate znati da postoje sportovi koje možete odraditi i izgubiti kalorije bez da zapravo odete u teretanu.

Teretana je uvijek dobar izbor, ali ako niste ljubitelj zatvorenih prostora ili konstantnog izvođenja istih vježbi, bez promjene u dinamici, u nastavku možete pronaći popis vježbi koje sagorijevaju najveći broj kalorija, po satu, a za čije vam izvođenje neće biti potrebna posebna oprema, već samo malo dobre volje.

Trčanje uz stepenice

Ova aktivnost posebno aktivira mišiće stražnjice pa je odličan izbor za sve koji žele savršeno zaobljenu pozadinu.
Trčanje uz stepenice poprilično je iscrpljujuća vježba, ali je jako učinkovita.
Potrošit ćete oko 800 kalorija.

Tenis

Tenis je odličan trening za formiranje vretenastih mišića, a karakterizira ga veliki broj pokreta u tijeku jednog meča pa je tako idealan sagorjevač masti.
Ovo je sport koji zahtjeva potpunu koncentraciju, pa vam nikada neće postati dosadno, a istovremeno ćete sagorjeti oko 700 kalorija po satu.

Košarka

Ako odlučite kako je košarka vaš vid rekreacije, budite spremni na puno skokova i na trčanje uz minimalne pauze.
U košarci se aktiviraju apsolutno svi mišići, naročito mišići stražnjice i ruku, a sagorijeva se oko 700 kalorija na sat.

Rolanje

Rolanje poboljšava ravnotežu te istovremeno radi savršen balans između kardio treninga i treninga snage, prilikom čega ni najmanje ne opterećuje zglobove.
Rolajući se gubite oko 600 kalorija po satu.

Preskakanje užeta

Čak i profesionalni boksači svakodnevno preskaču uže kako bi poradili na svojoj brzini i eksplozivnosti.
Preskakanje užeta jača sve grupe mišića i poboljšava rad srca, a najbolje od svega je to da ne zahtijeva odlazak u teretanu, već ga preskakati možete gdje god vi to poželite.
Sve što vam treba je malo prostora i u roku od sat vremena sagorjet ćete oko 800 kalorija.