5 trikova kako provesti manje vremena u teretani

| Fit |

Instagram/ @tammyhembrow

Budimo iskreni ovdje, većina nas ne uživa trošiti puno vremena u teretani. 

Bez obzira na to želite li biti u sobi punoj znojnih ljudi ili ne, vjerojatno ste prilično upoznati s prepunim tuševima i redom za bučice koji svaki tjedan oduzimaju sate dragocjenog vremena.

Bez obzira jeste li na fitnessu ili ste jedna od osoba posvećenih grupnom treningu, protokol teretane dolazi uz sve oblike vježbanja.

Voljeli biste znati kako možete maksimalizirajte svoj trening, a potrošiti što manje vremena družeći se s utezima i strojevima?

U nastavku pročitajte 5 trikova kako provoditi manje vremena u teretani.

Idite rano

Zvuči potpuno logično, ali ako ste jutarnji tip i možete se ranije ustati iz kreveta, već ste u prednosti.
Ne samo što vježbanje rano ima nebrojene prednosti, tj. imat ćete više energije i moći ćete se bolje koncentrirati na poslu, već može biti korisno ako pokušavate uštedjeti vrijeme u teretani.

Teretane su obično mirnije rano ujutro, a to znači da ćete potrošiti manje vremena čekajući da iskoristite svoj omiljeni dio opreme.

Mudro iskoristite svoje vrijeme

Prethodno isplanirajte svoj trening ili rezervirate satove vježbanja. Ako u teretanu dođete bez ikakvog plana, vjerojatno ćete gubiti vrijeme razmišljajući o tome što dalje raditi, a to može umanjiti kvalitetu vašeg vježbanja.

Ako niste sigurni odakle započeti, fitness aplikacije mogu vas voditi kroz trening cijelog tijela koji je prilagođen vašim individualnim ciljevima.

Napravite rezervni plan

Nikada ne postoje garancije da će oprema koju želite koristiti biti besplatna, pa je, osim planiranog vježbanja, dobra ideja da imate sigurnosni plan na koji se možete osloniti ako je oprema koju želite koristiti zauzeta.


Dobro se zagrijte

Možda vam se čini kao da vam zagrijavanje dodaje dodatno vrijeme treningu, ali dobro zagrijavanje zapravo će dugoročno poboljšati vašu rutinu vježbanja.

Zagrijavanje prije vježbanja vrlo je važno jer pomaže u sprečavanju ozljeda i priprema vaše tijelo za vježbanje koje je pred vama.

Pravilno zagrijavanje treba trajati od pet do deset minuta, ali postoje pametni načini kako to ubrzati i uštedjeti vrijeme. Započnite kotrljanjem pjene dvije-tri minute, a zatim brzim, dinamičnim zagrijavanjem.

 Smanjite ometanja

Svoj telefon držite u torbi. Iskreno, nitko ne mora vidjeti vaše utege na bumerangu. Nesumnjivo najbolji način uštede vremena u teretani je minimaliziranje ometanja i fokusiranje na vaš trening.

Za neke to može značiti vježbanje nasamo s motivirajućim popisom pjesama, a ne s prijateljem.

Također, pokušajte da vam odmori između serija budu kratki kako ne biste bili u iskušenju gubiti vrijeme.