5 pristupačnih namirnica koje imaju manje od 30 kalorija

| Fit |

Namirnica s malo kalorija

Iako je doba blagdanske groznice i uživanja u jelu i piću, trebamo na vrijeme početi razmišljati o kalorijama kako se nakon blagdana ne bi šokirali stanjem na vagi.

Važno je znati koje namirnice imaju minimalnu kalorijsku vrijednost te u novu godinu ući bez problema s viškom kilograma.

Donosimo vam 5 pristupačnih namirnica koje imaju manje od 30 kalorija:

Brokula
Snažan antioksidans osim što je prepun vlakana, vitamina i minerala pomaže u sprječavanju raka dojke i debelog crijeva, a na 200 grama ima samo 29 kalorija.

Rukola
Osim što ima minimalan broj kalorija, rukola sadrži mnoštvo tijelu potrebnih sastojaka: vlakna, vitamine A, C i K te kalij. Prepuna je minerala i antioksidansa, a sadrži samo 4 kalorije na 200 grama.

Cvjetača
Kao i ostalo povrće iz te sorte, široj javnosti poznat kao karfiol izvrstan je izvor vitamina C i folne kiseline, a sadrži samo 27 kalorija na 100 grama.

Gljive
Gljive imaju samo 15 kalorija na 200 grama, a bogat su izvor vitamina D, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, pantotenske kiseline, fosfora, kalija, bakra i selena.

Kupus
Antikancerogen, prepun vitamina, minerala i vlakana.Sadrži samo 22 kalorija na 200 grama te je jedna od najpristupačnijih namirnica koje možete pronaći na tržnici.