5 načina kako ukomponirati vježbanje u dnevnu rutinu

| Fit |

Instagram/@izabelgoulart

Tjelovježba bi trebala biti sastavni dio vaše dnevne rutine.

No, često nemamo dovoljno vremena koje bi izdvojili za vježbanje u teretani. Jeste li se ikada zapitali kako ubaciti tjelovježbu u radnje koje obavljate tijekom dana? Jednostavno je! 

U nastavku pročitajte pet načina kojim tjelovježbu možete ukomponirati u svoju dnevnu rutinu.

Držite čučanj dok perete zube

Stručnjaci preporučuju minimalno dvije minute držanja čučnja, dva puta dnevno. Isto vrijeme koje vam je potrebno za četkanje zuba. Držite čučanj držeći težinu u petama dok ujutro i navečer perete zube kako biste radili vježbu za noge i stražnjicu.

Koristite stepenice

Sljedeći put kada dođete do pokretnih stepenica ili  lifta, na putu do posla, nemojte ih koristiti. Svaka zgrada mora imati obične stepenice za slučaj nužde, koristite njih. Penjanje po stepenicama izvrsno je za kvadriceps, ložu i stražnjicu.

Hodajte

Kuda god krenuli potrudite se hodati. Ako nemate dovoljno vremena da biste hodali cijelim putem do posla izađite jednu stanicu javnog prijevoza dalje ili parkirajte svoj automobil na neko udaljenije mjesto. To će vas natjerati da se pokrenete i radit ćete lagani kardio.

Vježbajte ruke tijekom reklama

Sljedeći put kad se, na televiziji, pojavi dosadna reklama, nemojte se prebacivati program. Dođite do ruba kauča i napravite 30 ponavljanja vježbi za triceps pupu onih koje bi u teretani radili na klupi. Ako to učinite tijekom svakih reklama kroz sat vremena gledanja televizije napravit ćete između 100 i 120 ponavljanja vježbe za triceps dnevno.

Napravite plank dok čekate da vam zakuha voda za kavu

Vodi je u prosijeku potrebno nekoliko minuta da zavrije. Dok čekate da voda za vašu jutarnju kavu bude spremna, napravite plank. Plank je statična vježba tijekom koje rade gotovo svi mišići u tijelu, a vrijeme izvođenja vježbe, ovisno o kondiciji, je od minimalno 10 sekundi do nekoliko minuta.