4 trika koja će vam pomoći da se udebljate

| Fit |

Instagram/@and_save

Nepresušna tema svih žena je kako izgubiti kilograme, ali postoji i puno osoba sa suprotnim problemom, odnosno manjkom tjelesne težine.

Oni koji imaju premalo kilograma itekako se muče kako bi uz zdravu i umjerenu prehranu uspjeli dobiti nekoliko željenih kilograma, a ako želite dobiti kilograme, važno je to učiniti na zdrav način koji će imati dugoročne rezultate.

U nastavku vam donosimo 4 pravila za zdravo dobivanje kilograma.

Pametno s ugljikohidratima
S obzirom na to da su ugljikohidrati osnovni energetski izvor u prehrani čovjeka, važno je da njihov unos bude redovan i pravilan. Tako je prije treninga najbolje pojesti obrok koji će se većim dijelom sastojati od složenih ugljikohidrata. Najbolji izvori ugljikohidrata su oni poput integralnog kruha, tijesta, zobenih pahuljica, zobene kaše, raznog voća i povrća.

Povećajte unos kalorija i broj obroka
Prvo i osnovno pravilo koje morate poštovati ako se želite udebljati je jesti češće i jesti više. To podrazumijeva 3 glavna obroka dnevno te 3 međuobroka.

Jedite energetski bogatu hranu i koristite umake 
Korištenje puno začina i umaka može pomoći. Što je hrana ukusnija, to će vam biti lakše pojesti veću količinu. Što se tiče energetski bogatih namirnica, birajte zdravije opcije poput suhih šljiva, avokada, maslaca od kikirikija i slično.

Redovno vježbajte
Vježbanje i pravilna prehrana su ključni za debljanje i dobivanje mišićne mase. U procesu dobivanja mase pokušajte što više raditi vježbe s utezima, a aerobni trening radite jednom tjedno. Nakon treninga preporučuje se pojesti obrok bogat proteinima.