4 savjeta za brže postizanje savršene figure

| Fit |

Instagram/@delaneychilds

Fitness stručnjaci širom svijeta kažu da postoje određena pravila koja morate poštovati, ako želite postići tonus mišića.

Većina ljudi koja se počne baviti svojim tijelom od samog starta očekuje dobar tonus mišića, ali važno je znati da je za to potrebno vrijeme i ispravno izvođenje vježbi, kako ne bi došlo do povreda ili zdravstvenih problema.

U nastavku vam donosimo 4 savjeta s kojima ćete sigurno doći do savršene figure, a kojih se morate pridržavati prilikom svakog treninga.

Koncentracija

Kada je u pitanju tonusu mišića trebali biste poraditi na vježbama koje se koncentriraju na određene skupine mišića te biste umjesto utega trebali koristiti svoje tijelo kao uteg.

Uvijek forsirajte određenu skupinu mišića tijela s vježbama za oblikovanje istog.

Raznovrsnost

Čak i ako ste se odlučili raditi  i skoncentrirati se na samo jednu skupinu mišića, stalno biste trebali mijenjati vježbe koje izvodite.

Ono što bi svi trebali imati na umu jeste da mišići pamte i da se nakon nekog vremena naviknu na određeni pokret koji s vremenom prestaje imati traženi efekt.

Osim toga, svaki dan biste trebali tretirati druga skupinu mišića kako ne biste preforsirali samo jednu.

Veći broj ponavljanja

Svaku vježbu potrebno je izvesti minimum u 15 do 20 ponavljanja u jednom setu.

Kod izvođenja vježbi koje imaju dosta ponavljanja nije vam potrebno preveliko opterećenje jer će vam već nakon nekog vremena biti teško izvoditi samu vježbu, a dodatna opterećenja dovela bi do nepravilnog izvođenja.

Kardio

Tijekom velikog stresa mišiće je potrebno istezati jer istezanje povećava dotok krvi u mišiće i čini ih elastičnima.

Barem dva puta tjedno uključite individualne kardio vježbe i vježbe istezanja u svoju rutinu.

Kardio će vam pomoći u sagorijevanju suvišnih kilograma, a istezanje će mišićima podariti lijep oblik.