4 savjeta da ne trošite uzalud vrijeme u teretani

| Fit |

Instagram/ @tammyhembrow

Svi želimo što kraće vremena provesti u teretani pa vam u nastavku donosimo savjete kako uštedjeti vrijeme.

Bez obzira na to želite li biti u sobi punoj znojnih ljudi ili ne, vjerojatno ste prilično upoznati s prepunim tuševima i redom za bučice koji svaki tjedan oduzimaju sate dragocjenog vremena.

Voljeli biste znati kako možete maksimalizirati svoj trening, a potrošiti što manje vremenadružeći se s utezima i strojevima?

U nastavku donosimo 4 trika kako provoditi manje vremena u teretani.

Mudro iskoristite svoje vrijeme

Prethodno isplanirajte svoj trening ili rezervirate satove vježbanja. Ako u teretanu dođete bez ikakvog plana, vjerojatno ćete gubiti vrijeme razmišljajući o tome što dalje raditi, a to može umanjiti kvalitetu vašeg vježbanja.
Ako niste sigurni odakle započeti, fitness aplikacije mogu vas voditi kroz trening cijelog tijela koji je prilagođen vašim individualnim ciljevima.

Napravite rezervni plan

Nikada ne postoje garancije da će oprema koju želite koristiti biti besplatna, pa je, osim planiranog vježbanja, dobra ideja da imate sigurnosni plan na koji se možete osloniti ako je oprema koju želite koristiti zauzeta.

Dobro se zagrijte

Možda vam se čini kao da vam zagrijavanje dodaje dodatno vrijeme treningu, ali dobro zagrijavanje zapravo će dugoročno poboljšati vašu rutinu vježbanja.
Zagrijavanje prije vježbanja vrlo je važno jer pomaže u sprečavanju ozljeda i priprema vaše tijelo za vježbanje koje je pred vama.
Pravilno zagrijavanje treba trajati od pet do deset minuta, ali postoje pametni načini kako to ubrzati i uštedjeti vrijeme. Započnite kotrljanjem pjene dvije-tri minute, a zatim brzim, dinamičnim zagrijavanjem.

Smanjite ometanja

Svoj telefon držite u torbi. Iskreno, nitko ne mora vidjeti vaše utege na bumerangu. Nesumnjivo najbolji način uštede vremena u teretani je minimaliziranje ometanja i fokusiranje na vaš trening.
Za neke to može značiti vježbanje nasamo s motivirajućim popisom pjesama, a ne s prijateljem.
Također, pokušajte da vam odmori između serija budu kratki kako ne biste bili u iskušenju gubiti vrijeme.