4 načina da potrošite duplo više kalorija za isto vrijeme

| Fit |

Trening je posljednja stvar na koju mislimo tijekom ovih kišnih dana pa svi tražimo načine kako maksimalizirati učinkovitost svojih treninga.

Bez obzira jeste li novi u svijetu vježbanja ili ste iskusni posjetitelj teretane, svoje vježbe uvijek možete učiniti učinkovitijima.

U nastavku možete pronaći 4 jednostavna načina kako da ubrzate svoje ciljeve i sagorite 60% više kalorija u svakoj vježbi. Najbolje od svega je to što su ovi potezi lagani i djeluju tako da ubrzaju metabolizam koji zaostaje, pa ćete tijekom dana sagorjeti dodatne kalorije, čak i dok spavate.

Dodajte malo težine

Kako biste doista povećali sagorijevanje kalorija, ne radi se o broju ponavljanja, već o težini utega s kojima vježbate.
Oni koji koriste teže bučice sagorijevaju oko 25% više kalorija.
Teži utezi prouzrokuju veću razgradnju proteina u mišićima, tako da vaše tijelo mora potrošiti više energije za obnavljanje i oporavak te se tako stvara mišićno tkivo.
Vježbanje s velikim utezima povećava je metaboličku stopu uspavanosti vježbača, broj kalorija sagorenih tijekom noći, -za gotovo 8 posto, što je dovoljno da izgubite oko 5 kilograma u godini, čak i ako niste učinili ništa drugo.

Hladna voda

Boca hladne vode izravno iz hladnjaka može vas opskrbiti energijom tijekom vježbanja u toplom prostoru ili za vrijeme ljeta.
Jedna studija otkrila je da su vježbači koji su pili rashlađenu vodu radili oko 25% duže od onih koji su konzumirali istu količinu toplije vode.
Ispijanje ohlađene vode prije i za vrijeme vježbanja može vam pomoći da snizite tjelesnu temperaturu i povećate energiju za maksimalno sagorijevanje kalorija.

Uključite slušalice

Glazba je savršen način za podizanje energije.
Vježbanje tijekom kojega slušate svoje omiljene pjesme za tjelovježbu može vam pomoći da napravite i do 20% duži trening i da sagorite više kalorija.
Glazba blokira umor, stvara osjećaj povećanja energije i pomaže vam držati korak sinkronizirajući vaše pokrete.

Ne preskačite istezanje

Istezanje održava mišiće fleksibilnima i pomaže ih pripremiti za vježbanje te oporaviti od napora nakon istog.
Ako preskočite istezanje nećete dobiti gotovo nikakve koristi od aerobnih vježbi i treninga s otporom jer vam istezanje pomaže da se slobodno krećete tijekom aerobne tjelovježbe, omogućava vašim mišićima da jačaju i pomaže da mišići budu dugotrajni i vitkiji.