3 savjeta za efikasniji trening

| Fit |

Instagram/ @tammyhembrow

Koliko god se trudili regulirati naše navike kada je zdrava prehrana u pitanju, bez fizičke aktivnosti, rezultat neće biti baš onakav kakvim se nadamo.

Najvažnija je dobra motivacija jer ako sebe motivirate, zdrave navike postat će dio rutine u kojoj ćete uživati.

Nedostatak fizičke aktivnosti je jedna od glavnih mana suvremenog načina živote pa se zbog svog zdravlja moramo potruditi razviti svijest o važnosti redovne fizičke aktivnosti.

Kako bi naš trening bio što efikasniji i donosio što pozitivnije rezultate, potrebno je znati par činjenica o zdravom načinu života koji će u kombinaciji s treningom naš organizam učiniti zdravim, a tijelo dovesti do savršene figure.

Kada je riječ o efikasnom mršavljenju i treniranju, ne smijemo zaboraviti na važnost hidratacije organizma. Tijekom treninga je važno popiti oko pola litra vode kako biste svoj organizam sačuvali od dehidratacije.

Da bi trening bio zaista efikasan, potrebno je naučiti se pravilno hraniti. Najbolje je da 2 sata prije treninga imate obrok koji se sastoji od proteina i složenih ugljikohidrata, a koji će vam pomoći postepeno oslobađati energiju tijekom treninga.

Bitno je da na trening uvijek odlazite odmorni kako biste bili potpuno koncentrirani na izvođenje vježbi. Kako biste ostali motivirani, važno je stalno sebi postavljati nove fitness ciljeve kojima težite.