3 razloga zbog kojih biste trebali unajmiti osobnog trenera

| Fit |

Živimo u vremenu kada je trčanje za poslom postalo normalno. Kada ponestaje vremena za hobije, vježbanje i rekreaciju.

No, ono što bi nam trebao biti svakodnevni zadatak je održavanje i briga za svoje tijelo, svoj dnevni boravak u kojem živimo 24 h na dan i uz pomoć kojega obavljamo sve zadatke koje smo si zadali.

Iz dana u dan sve više ljudi donosi odluku kako će krenuti u teretanu ili početi se baviti nekom aktivnošću. Ako ste se odlučili svakodnevno posjećivati teretanu, netko će vas trebati uputiti kako pravilno izvoditi vježbe i koristiti sprave. Neki će reći kako se sve da naučiti gledajući druge te imitirajući ono što oni rade.

No, predlažemo vam da, bar nekoliko puta, unajmite osobnog trenera.

Zašto? Osobni trener bit će taj koji će vam, za početak, objasniti kako se koriste sprave, koji je ispravan način zagrijavanja, izvođenja vježbi te istezanja nakon tjelovježbe.

Istina je da sve te savjete možete dobiti na prvim besplatnim konzultacijama, ali vaš osobni trener bit će taj koji će vas kasnije tjerati da date svoj maksimum. On ili ona, davat će vam motivaciju onda kada ste spremni odustati jer ne vidite napredak, sastavit će vam pravilan način prehrane te vas savjetovati što je najbolje za vas. Kada dođe do prelaska na viši nivo vježbanja, on će biti taj koji će to prvi primijetiti te prilagoditi vaše vježbe kako bi imali kontinuirani napredak.

Osobni trener je taj koji će biti vaš psiholog, motivator i pokretač fizičke kondicije te dolaska do vašeg cilja. Vježbanje uz osobnog trenera najkvalitetnija je opcija koju si možete priuštiti za dobrobit svoga tijela.