Zdravko Čolić otkrio što očekuje publiku na velikom zagrebačkom koncertu

| Events |

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić

Pripreme za veliki božićno-novogodišnji koncert Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra u Areni Zagreb, 26. prosinca, već su u punom jeku. Čak 50 vrhunskih glazbenika, sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, pridružit će se jednoj od najvećih regionalnih pjevačkih zvijezda, Zdravku Čoliću, izvodeći posebno odabrani repertoar za zagrebačku publiku.

''Moji prijatelji i suradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika, pokrenuli smo cijeli projekt, a potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pjesama, odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primjeren ovoj ekskluzivnoj glazbenoj priči. Početkom srpnja, u prekrasnom ambijentu tvrđave Kastel u Banja Luci, premijerno smo izveli ovaj program, a s obzirom na uistinu jedinstveno iskustvo, koje smo doživjeli i publika i svi mi na pozornici, odlučili smo ga obogatiti dodatnim pjesmama te njime u budućnosti obilježiti neke posebne trenutke i prigode. Božić u zagrebačkoj Areni jedan je od takvih svečanih trenutaka i veliko mi je zadovoljstvo što se nakon četiri godine vraćamo pred zagrebačku publiku u najvećem sastavu dosad i uz magični zvuk simfonijskog orkestra. Ubacili smo i neke stare pjesme, poput Sinoć nisi bila tu i Gori vatra, koje su obilježile početak moje karijere, a zahvaljujući postavu koji broji više od 50 glazbenika, sigurni smo da će ovaj koncert dati posebnu draž u novogodišnje doba.'' – otkrio je Čolić.

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić

Dirigent Fedor Vrtačnik, koji će biti zaslužan za posebne aranžmane nekih od najljepših i najvećih ljubavnih pjesama otpjevanih na ovim prostorima, također je najavio ono što Zagrepčani mogu očekivati:

''Ideja o sinergiji sa simfonijskim orkestrom zamišljena je kao zaokret od klasične bendovske priče koju Zdravko Čolić inače radi, tako da su kompozicije presvučene u klasični veo. U razvoju ovog programa značajnu je ulogu imao kolega Kornelije Kovač, kojeg nažalost više nema, a njegovo stvaralaštvo uvelike je počivalo na Beethovenu i klasičnoj glazbi te je taj otisak njegovog muziciranja prenijet i na ove partiture i aranžmane. Divno je bilo sudjelovati u obradama i orkestraciji, a već je prva proba pokazala da imamo jedinstveni glazbeni koncept. Na koncertima je ključno imati dobre glazbenike, ljude koji imaju iskustvo i dobro poznaju ovaj posao, ali i istinski uživaju u njemu jer oni čine maticu cijele priče. Raditi s ovakvim ansamblom moćnoga zvuka, kao nekome tko je zaista prisutan u ovome poslu, veliko je zadovoljstvo i privilegija, a pogotovo kada je riječ o suradnji s čovjekom ovakvo velike karijere koja je, usudio bih se reći, neviđena na našim prostorima.''

Više od polovica ulaznica za ovaj spektakl je već rasprodana, zato požurite po svoju ulaznicu na Eventim.