Velika slavljenička revija eNVy rooma povodom 15.godišnjice rada

| Events |

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt će u ponedjeljak, 14. listopada u 20 sati, biti odjeven u jednu jedinstvenu modnu bajku s prepoznatljivim pečatom ženstvenosti, glamura i bezvremenske elegancije.

Velikom slavljeničkom kolekcijom, koja će prošetati galerijama muzeja, pod generalnim pokroviteljstvom zlatarnica ZAKS, modni dvojac, eNVy room, će proslaviti 15. godišnjicu uspješnog i izuzetno plodnog modnog stvaranja tijekom kojih je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj modnoj sceni.

Dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović veliku će obljetnicu branda, osim revijom, ovjekovječiti i izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt koja svoja vrata otvara 28. listopada, a koja će pomno selektiranim kreacijama publici ponuditi presjek njihovog 15-godišnjeg modnog stvaralaštva.

Karla Jurić

Tijekom 15 godina rada eNVy room je ispričao nebrojeno mnogo modnih priča, a njihove kolekcije uvijek su se iščekivale s nestrpljenjem te su svaki puta iznova šarmirali svojom jedinstvenom estetikom kojom bi publiku uvukli u neke nove, posebne svjetove ispunjene vječnom bajkovitošću i romantikom, glamurom i elegancijom.

Od samih početaka 2004. godine, svoje su kolekcije prikazivali na revijama koje su uvijek bile pedantno scenografski aranžirane i promišljene kako bi publici ponudile nezaboravan doživljaj, a zbog svega toga eNVy room je ubrzo nakon osnutka 2004. godine privukao pažnju domaće modne struke i publike. Katalog izložbe "U dobru i zlu" Muzeja za umjetnost i obrt navodi kako su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović prvi hrvatski dizajneri koji su kreirali ciljanu i osmišljenu kolekciju vjenčanica. Bridal kolekcije već dugi niz godina čine neizostavni dio rada modne kuće eNVy room, a svake godine ponuda biva nadopunjena s 50 ili više novih modela.

Karla Jurić

Kako bi dostojno proslavio uzbudljivih 15 godina rada, eNVy room će publici Muzeja za umjetnost i obrt servirati slavljeničku kolekciju koja odiše glamurom i dekadencijom osamdesetih, ali i damskim, raskošnim i grandioznim siluetama nadahnutima Viktorijanskom erom.

Limitirana kolekcija sastavljena od 30 modela, poput svojevrsnog hommagea, sastavljena je od mnogih prepoznatljivih lajt motiva koji čine neizostavni dio eNVy room estetike poput velikih mašni i volana, eksperimenata s volumenom ili pak suprotnosti prozirnih i punih materijala, nježnosti i odvažnosti, tame i svjetlosti, zatvorenosti i izazovnosti...

Karla Jurić

Svaki look kolekcije upotpunit će predivan nakit s potpisom zlatarnica ZAKS inspiriran tradicionalnim hrvatskim nakitom. Rapsodija silueta i bezbroj pedantno promišljenih detalja u kombinaciji sa zanimljivim kontrastima i povijesnim referencama, te čarobnim materijalima poput lepršavog lamea, svilenog satena i romantične čipke iskrojit će jednu jedinstvenu modnu priču za pamćenje. 

Karla Jurić

Najavne fotografije za slavljeničku reviju u Muzeju za umjetnost i obrt snimila je talentirana fotografkinja Karla Jurić, a video potpisuje sjajni slovenski studio Fragments collection. Modele iz kolekcije nose Nabilah Harron, Luna Valas i Leonarda Zeba, make-up potpisuje Sanja Agić, a frizure su djelo frizerskog salona Evelin.

Osim zlatarnica ZAKS kao generalnog pokrovitelja, reviju sponzoriraju Korlat vina, HP, proizvodi za kosu Phyto i Bobbie Brown kozmetika.

Karla Jurić