U zagrebačkom restoranu ManO2 održana je večer vrhunskog francuskog šampanjca

| Events |

26.rujna 2019. u Zagrebu je u restoranu ManO2 održan Billecart-Salmon Late Brunch na kojem su svi okupljeni uživali u tom prestižnom francuskom šampanjcu.

 

Uz Billecat-Salmon posluživali su se posebno pripremljeni zalogaji chefa Hrvoja Kroflina, koji je ponovo pokazao zašto slovi za jednog od najboljih.

Petar Santini

Billecart-Salmon prestižna je francuska šampanjska kuća čija priča započinje davne 1818. godine, i to zbog ljubavi. Naime, te godine oženili su se Nicolas François Billecart i Elisabeth Salmon i tada započeli proizvodnju ovih vrhunskih šampanjaca. Pridružio im se i Louis Salmon, brat Elisabeth i strastveni enolog, koji je od samog početka sudjelovao u kreiranju vina. Kroz 7 generacija svaki član obitelji nastojao je nastavljati obiteljsku tradiciju ostajući vjeran istom motu „Dajte prioritet kvaliteti, težite izvrsnosti. Danas, sa znanjem i tajnama koje se prenose sve te generacije, na čelu šampanjske kuće Billecart-Salmon je François Roland-Billecart.  

Petar Santini

Dvostoljetna obiteljska tradicija proizvodnje vrhunskih pjenušaca potiče šampanjsku kuću Billecart-Salmon na balansiranje između visoke kvalitete i potražnje, te njihove velike ljubavi prema šampanjcima koji kriju određenu količinu misterija u sebi.

Kompanija posjeduje 50 hektara svojih vinograda, a surađuju s najboljim vinogradarima u Champagne regiji, od kojih nabavljaju grožđe s još 170 hektara. Kod odabira grožđa  poseban je naglasak stavljaju na njegovu kvalitetu te položaj uzgoja.

U svojoj proizvodnji uvijek koriste najmoderniju i inovativnu tehnologiju te neprekidno teže poboljšanju iste. Prilikom stvaranja šampanjca koriste se samo najbolje od Chardonnay-a, Pinot Noir-a i Pinot Meunier-a s položaja Côte des Blancs do Reims Mountain, te desne obale rijeke Marne, a odležavanje u prostranim podrumima 17. i 19. stoljeća dodatno pridonosi visokoj kvaliteti šampanjaca.

Isabella Rakonić, Dunja Mutevelić, Iris Androšević Pinjuh, Duško Modrinić, Mario Kovačević samo su neki od uzvanika koji su sinoć probali Brut Reserve i Brut Rose Billecart-Salmona.

Petar Santini