Prvi Šibenik Spring festival počinje u utorak!

| Events |

1. Šibenik Spring festival

 Prvi šibenski street food gastro festival održat će se samo nekoliko dana nakon popuštanja epidemioloških mjera i to u Perivoju Roberta Visanija u Šibeniku.

 U prekrasnom ambijentu najljepšeg šibenskog parka, svi Šibenčani i njihovi gosti željni opuštajućih druženja i fine hrane sljubljene s dobrim pićem uz feel good glazbu uživat će u ŠIBENIK SPRING festivalu od utorka, 8. lipnja do subote, 12. lipnja.

Uz jedinstveni doživljaj, svoje goste s vrhunskim street foodom, dočekat će Festina Lente, Šibenik sa sočnim burgerima, sticky i crispy pilećim krilcima i pulled porkom ,  Pjat, Šibenik s porchettom u somunu i tunom ceviche u tacosu, Bistro Pucalina s maništronom od sipe, janjetinom a la Pucalina, pako tortiljama, skradinskim čokalicama, junećim pastramima, šibenskom gibanicom, mediteranskim užitkom, lavendierom i tortom Pucalina, Karoca, Srima sa zdravim sokovima, frapeima, koktelima i smoothie-ima, Konoba Lola iz šibenske Dubrave s tradicionalnim dalmatinskim platama i slastičarnica Yum s inovativnim slasticama, sve redom provjereni i uspješni ugostitelji sa šibenskog područja.

Gosti će moći uživati u hladnom Staropramenu i Grifu, novom hit piću Wai hard selzeru, Jamnici i Jamničkoj, gin tonicu Henricksu s Thomas Henry-jem, Freixenetu na slamčicu te premium roseu i vrhunskoj graševini Kutjevo.

1. Šibenik Spring festival
Šibenik Spring - Jakša Jordes otvara festival 6.6.2021.

 Festival će 8. lipnja otvoriti poznati hrvatski saksofonist Jakša Jordes, uz pratnju DJ-a Kresh-a, 9. lipnja nastupit će legendarni DJ Matthew Bee, u četvrtak mlađim Šibenčanima dobro poznat DJ Bakula, dok je petak rezerviran za šibensku legendu DJ Bake seniora. U subotu 12. lipnja festival će zatvoriti poznati šibenski saksofonist Chuck Borris uz pratnju DJ-a PaleolitiKa.

 Festival je u kuloarima već prozvan proljetnom Adventurom, a organizira ga S2 grupa koja vrlo uspješno dugi niz godina organizira i gastro festivale poput Food film festivala Zagreb, Gastro music festa Zagreb, Beats&Bites te Split spring festivala.  

 Ulaz na Šibenik Spring je besplatan, a festival se održava uz potporu Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika te Šibensko-kninske županije i  Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

1. Šibenik Spring festival
Šibenik Spring 6.-12.2021.