Proslava 150. rođendana Staropramena

| Events |

13. rujna 2019. u Pragu održalo se obilježavanje 150. rođendana Staropramena koje je svoj vrhunac dosegnulo u srcu pivovare u praškoj četvrti Smíchov.

Više od 1.300 uzvanika iz cijele Europe okupilo se na mjestu na kojem je prije 150 godina započela priča o Staropramen brendu.

Svečana proslava označila je kraj događanja posvećenih povijesti pivovare od njezina osnutka prije 150 godina do danas.

Ovo, jedinstveno, događanje okupilo je više od 1.300 uzvanika s ukupno 31 tržišta kako bi svi zajedno obilježili svjetsku priču o Staropramenu. Pivari su za tu večer pripremili bogati izbor posebno odabranih jela, koja predstavljaju idealan spoj sa savršeno uravnoteženim okusom piva iz portfelja pivovare Staropramen. Večer su, svojim nastupom uživo, dodatno začinili legendarni Nile Rodgers & Chic.

Ne postoji mjesto koje bi bolje ugostilo tu svečanu proslavu od povijesnog sjedišta pivovare Staropramen. Na tom istom mjestu je daleke 1869. godine skupina lokalnih čeških obrtnika, trgovaca i službenika potpisala memorandum o osnutku češke pivovare.

Sinoć je ta desetljećima stara zgrada ugostila svečanu proslavu u čast svjetskog uspjeha Staropramena, proslavu koja je obilježila prvih 150 godina njegova postojanja te predstavila sljedećih 150 godina, koje će, jednako tako, biti ispunjene nezaboravnim trenucima.