Proslava 10.godišnjice glazbene karijere Bojana Jambrošića

| Events |

Bojan Jambrošić koncertom u zagrebačkom History clubu 15. studenog obilježava prvo desetljeće svoje glazbene karijere

Koncertom u zagrebačkom History clubu 15. studenog, pjevač Bojan Jambrošić obilježit će svojih prvih 10 godina na glazbenoj sceni.

Pobjedom 2009. godine u showu Hrvatska traži zvijezdu“ započeo je profesionalnu pjevačku karijeru. Ubrzo nakon pobijede uslijedila je turneja duž Hrvatske te izdavanje prvog albuma „Bolji od ljubavi“.

Album 'Bolji od ljubavi'  zbog iznimne prodaje okrunjen je velikim priznanjem - Zlatnom pločom. Nekoliko godina kasnije, točnije 2013. godine uslijedio je njegov drugi samostalni album 'Zapisano u zvijezdama'.

Tijekom svoje karijere Bojan je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin, nastupio je kao predgrupa legendarnim Backstreet Boysima te je napisao naslovnu skladbu za seriju 'Ruža vjetrova'.

Bojan Jambrošić - 'Preko ruba vremena' (album Bolji od ljubavi, 2009.)

Osim glazbi, Bojan se u godinama između dva albuma intenzivno posvetio i radu u kazalištu što mu je donijelo i ulogu u hit mjuziklu 'Footloose'. Tijekom godina sudjelovao je u šest mjuzikla za djecu i odrasle, a na nekima je sudjelovao i kao autor glazbe i stihova. Predan rad na mjuziklu „Legenda Ružice grada“ redatelja Roberta Boškovića nagrađen je i nominacijom za Nagradu hrvatskog glumišta.

Desetogodišnja karijera donijela mu je brojne nagrade na  festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a posebno je ponosan na nastupe na Krapinskom festivalu jer time njeguje i čuva svoju kajkavsku kulturu i jezik. Upravo iz tog razloga odlučio je sudjelovati u velikom projektu, koprodukciji HRT-a i Dallas Recordsa, kojim se spaja staro i novo te prošlo i buduće iz kajkavske glazbene baštine. Tamburaški orkestar HRT-a i Bojan obradili su odabrane kajkavske popevke koje će uskoro biti objavljene na albumu 'Kajkavski biseri'.

Bojan Jambrošić - Gda prejdeš z popevkom (Festival kajkavskih popevki, 2019.)

 Brojni interesi doveli su Bojana i do sudjelovanja u raznim televizijskim showovima u kojima je između ostalog pokazao plesačko umijeće u Plesu sa zvijezdama, talent za transformacije u Tvoje lice zvuči poznato te ulogu mentora u Zvijezde pjevaju. Uz sve navedeno Bojan nalazi vremena i za rad na još jednoj ljubavi – sinkronizaciji animiranih filmova, a trenutno radi i na svom trećem studijskom albumu.

Povodom proslave desetogodišnje karijere, Bojan priprema poseban glazbeni program, večer u kojoj će nas pjesmom provesti kroz prvo desetljeće svoga stvaralaštva. Ne propustite priliku uživo čuti Bojanove iznimne vokalne transformacije i interpretacije i na vrijeme osigurajte svoje mjesto!