Premijera video projekta: project love Karla Jurić + Matej Jurčević

| Events |

Sinoć je u dvorani Gorgona u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti održana premijera video projekta Karle Jurić i Mateja Jurčevića – project love.

Video projekt, project love, tumači se kao univerzalni jezik ljubavi, esencija najdubljih emocija i potreba za bliskosti među ljudima. Projekt koji predstavlja krajnji krik za bliskošću, u doba otuđenosti, umjetnički je projekt koji spaja ljude različitih karakteristika, ali s jednom zajedničkom– beskompromisnosti u ljubavi i težnji za emocijama.

Emocije su naše pogonsko gorivo, one mogu biti razorne, a mogu slijediti i ustaljene društvene norme. Doziranje emocija je karakteristično za prosječne ljude. Priča li se u project love o prosječnosti, ili se teži bezrezervnom sljubljivanju emotivnih karaktera, publika je imala priliku vidjeti na premjeri, koja je ujedno i jedino prikazivanje video projekta.

Autori video projekta, Karla i Matej, izjavili su: ''project love za nas simbolizira osviještenost o ljudskoj potrebi za ljubavi koja nam je svima zajednička. Svjesni trenutka u kojem živimo i činjenice da smo dostupniji jedni drugima više nego ikada, dok s druge strane  primjećujemo kako sve teže ostvarujemo intimne trenutke kroz ovaj rad simbolički uzimamo kontrolu nad njima nazad. Ljubav je univerzalni jezik svih nas koji nema granica i jedini jezik koji nismo morali naučiti. Svako naše iskustvo neovisno o tome tko smo jednako je i zaslužuje biti tako i gledano. Ovaj rad prikazuje specifične i intimne trenutke i time evocira emociju u kojoj se svi možemo prepoznati.''.

Karla Jurić i Matej Jurčević su  fotografi koji su svoju suradnju započeli tijekom fakulteta te su nastavili raditi na brojim umjetničkim i komercijalnim projektima.

Projekciju ovog video projekta nisu propustila ni brojna imena kulturnog i društvenog života poput Anite Dujić, Loredane Bahorić, Ane Vučak Veljača, Isabelle Rakonić, Jelene Rozge, Tare Rosandić, Tene Jeić Gajski, Katarine Baban, Martine Stjepanović i brojnih drugih.