Popularni hitovi s plemenitim ciljem i ove godine stižu u centar Zagreba

| Events |

Na veliko oduševljenje svih građana i posjetitelja Zagreba, u utorak, 17. prosinca 2019., održat će se 14. božićni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina i Zakladnog partnera Nove TV.

Koncert pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba tradicionalno će, na glavni zagrebački trg, donijeti razigranu i opuštenu atmosferu u predblagdansko razdoblje.

Građani će tako uživati u popularnim hitovima brojnih zvijezda domaće estrade: Maje Šuput, Vigora, Željka Bebeka, Sanje, Zeca i Marinka, Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Indire Forze, Mejaša, Matije Cveka, Domenice, Vesne Pisarović i Pravila igre. Kao i svake godine, tijekom koncerta će se na humanitarni telefon javljati poznata lica iz hrvatskog javnog života i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnji rad Zaklade.

Prilika je to da se prisjetimo preranog odlaska Ane Rukavine Erceg i zahvalimo svima koji su tijekom godina pomogli rad Zaklade, ali i podržimo ovogodišnju humanitarnu akciju kojom se nastoji unaprijediti hrvatska hematologija. Za sve građane koji neće moći prisustvovati koncertu, partner Zaklade Nova TV, osigurat će izravan prijenos događaja na malim ekranima s početkom u 20:15 sati.

Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Građani svoj doprinos mogu dati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5.00 kuna (plus PDV), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca.

6o milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva

Podsjetimo, do danas je Zaklada Ana Rukavina ukupno prikupila i utrošila gotovo 6o milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva. Upravo zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, u Hrvatski registar od početka djelovanja Zaklade upisano 63 103 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, što je dovelo do toga da smo danas 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Zahvaljujući zalaganju Zaklade, u sklopu KBC-a Zagreb je otvorena javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 115 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Također, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.