Od ovog petka jedemo na PLACu u Zagrebu, a uskoro i subotama na Pazaru u Splitu

| Events |

„PLACe Market", nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na Dolcu tako je rezerviran već za ovaj petak 12. travnja od 18h, dok projekt na Splitskom Starom Pazaru započinje 20. travnja.

Ovaj jedinstveni koncept večernjeg marketa održavati će se u ovoj godini u još duljem periodu i to svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu pauzu) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo prije svega tradicionalne lokalne , ali i svjetske kuhinje.

PLACe Market

Prošlogodišnji projekt privukao je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja raznolikosti i bogatstva tradicionalnih hrvatskih jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića i to uz inovativne gastro kreacije poznatih chefova i renomiranih ugostitelja.

PLACe Market

Osim domaćih specijaliteta, Place Market je posjetiteljima ponudio i širok izbor međunarodnih delicija, poput sushija, arepa, tjestenina, ali i „fusiona“ poput azijskih štrukli potvrđujući svoj status uličnog gastronomskog raja za svakog gurmana.

Ove godine, uz povratak omiljenih štandova, uz one već tradicionalne očekuju vas i novi sudionici koji će svojim jedinstvenim jelima i pićima obogatiti već odličnu ponudu. Na PLACu ćete tako ovaj petak moći uživati u specijalitetima chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda – mjesta koje se uskoro otvara. U narednim petcima na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarine Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACEu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni već i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.

PLACe Market

Ostaje nam reći kako s nestrpljenjem očekujemo nove susrete petcima i subotama na domaćim tržnicama te vas pozivamo da se pridružite ovom odličnom projektu i nestvarnoj atmosferi te otkrijete nove okuse i uživate u bogatoj kulturi koju Hrvatska ima za ponuditi.

Projekt je realiziran uz podršku Hrvatske turističke zajednice, TZ Zagreb, TZ Split te partnera- G3, Cockte, Cedevite, Jamnice, Piene i Kotanyia. Za više informacija pratite PLACe market društvene mreže i web stranicu. Vidimo se ovaj petak na tržnici Dolac na PLACe Marketu!