Novo jesensko ruho restorana Vodnjanka u srcu Zagreba

| Events |

Kultni istarski restoran Vodnjanka na čelu s vlasnicom i cheficom Svjetlanom Celijom prezentirao vrhunsku degustacijsku večeru u 6 sljedova.

Istarska gastronomija svojom raznolikošću i bogatstvom okusa oduvijek je privlačila prave gurmane. Istra ili, kako joj mnogi tepaju, hrvatska Toskana,  prava je meka savršenih namirnica, koje svojom čarobnom puninom ostavljaju bez daha.

Osim u Istri, vrhunski istarski specijaliteti, posljednjih godinu dana, mogu se isprobati i u restoranu Vodnjanka, zagrebačkoj podružnici istoimenog kultnog restorana iz Vodnjana.

Nika Mokos

U tom restoranu, samom srcu Zagreba, održana je degustacijska večera u 6 sljedova, koja je pokazala svu raskoš autohtone istarske gastronomije.

Vlasnica i chefica Svjetlana Celija, zajedno sa svojim izvrsnim timom, prezentirala je samo najbolje od Istre, istaknuvši u prvi plan tri vrhunska istarska proizvoda; Brist maslinovo ulje, jedno od najcjenjenijih svjetskih extra djevičanskih maslinovih ulja, jedinstvene arome i okusa, proizvedeno na tradicionalan način od autohtonih sorti maslina u Vodnjanu, zatim Karlić tartufe u vlasništvu obitelji Karlić, koja dugi niz godina uspješno vodi obiteljsko domaćinstvo temeljeno na tartufima i proizvodima od tartufa te vina Medea, sjajnu istarsku vinariju, odraz jednog čitavog istarskog života, uživanja, opuštanja i inspiracije.

Nika Mokos

Filozofija Vodnjanke je fine dining, koji je temeljen na receptima iz starih bakinih škrinja, kojima je dodana svježinu modernih kulinarskih trendova, ali bez udaljavanja od izvornih istarskih okusa.

Dašak suvremenosti u zagrebačku Vodnjanku svakako je donijela i kći gospođe Svjetlane, Ivana Celija, koja je i zaslužna za otvaranje njihove podružnice u metropoli, u samom centru grada, na adresi Gundulićeva 16.

Nika Mokos