Novi Zakapa rumovi od sada i u Hrvatskoj

| Events |

Lorena Vasquez u restoranu Noel u Zagrebu na predstavljanju Zacape Royal
Lorena Vasquez u restoranu Noel u Zagrebu na predstavljanju Zacape Royal

Master blender Lorena Vasquez predstavila vrhunske rumove Zacapa Royal i Zacapa EDICIÓN NEGRA

Tvrtka PPD Croatia, vodeći hrvatski distributer vrhunskih pića, ugostio je ovog tjedna Lorenu Vasquez, ženu iza čijeg imena stoji titula koja krasi mali broj pripadnica ljepšeg spola - Master blender brenda Ron Zapaca. Rum Zacapa smatra se jednim od najboljih ultra premium rumova na svijetu. U Hrvatskoj su se do sada u mnogim  restoranima i kafićima mogli pronaći Zacapa 23 i Zacapa XO, a od ožujka se u ponudi nalaze i Zacapa Royal te Zacapa EDICIÓN NEGRA kojeg je u restoranu Noel predstavila simpatična Lorena.

Osmišljen na temelju znanja i godina iskustva Lorene Vasquez, Zacapa Royal rum dostiže najljepši okus ruma u svijetu. Ovaj rum dozrijeva u hrastovim bačvama iz četiri francuske šume, a tekućinu je delikatno destilirala Lorena Vasquez koja je pažljivo odabrala najrjeđe i najzrelije rumove iz podruma gvatemalskih gorja i razvijala pomoću sustava Sistera Solera, procesa sporog dozrijevanja koji koristi različite vrste bačvi kako bi se povećala složenost i intenzitet arome i okusa unutar tekućine.

Lorena Vasquez u restoranu Noel u Zagrebu na predstavljanju Zacape Royal
Lorena Vasquez u restoranu Noel u Zagrebu na predstavljanju Zacape Royal

"Bogati okus Zacapa Royal je uistinu divan. Pomiješan je s rumovima starima i  do trideset godina te završio u finim francuskim hrastovim bocama. Rezultat je izuzetno duboka aroma, pune boje i bogatog okusa. Vjerujemo da je novi rum neusporediv u ukusu i kvaliteti te da se razlikuje od bilo čega što ćete pokušati. Najbolje je uživali u čistim, složenim i višeslojnim okusima Zacapa Royala, tako da moćna aroma i bogati okus mogu biti u potpunosti cijenjeni" rekla je Lorena.

Također, Zacapa EDICIÓN NEGRA novi je proizvod koji pokazuje drugačiju paletu Zacapa brenda, napuštajući slatkaste note specifične za Zacapa rumove. Zacapa EDICIÓN NEGRA je inspiriran prirodnim elementima Gvatemale i njenim tamnim vulkanskim tlom. Dozrijeva na hladnom zraku Gvatemalskog gorja, a stari u dvostrukim američkim hrastovim bačvama čime se stvara tamni rum s dimnim intenzitetom koji naglašava drvenaste i pikantne note.

Osim predstavljanja Zacapa Royal ruma, Lorena je u Zagrebu dočarala okuse Gvatemale kroz predstavljanje povijesti brenda Ron Zapaca, vrhunskih pića Zacapa te u suradnji s jednim od najboljih hrvatskih restorana održala edukaciju o načinima prezentacije te serviranja, uključujući i pripremu te serviranje koktela.

Povijest branda Zacapa vezana je uz povijest Gvatemale te njeno plodno, vulkansko tlo koje predstavlja jedno od najidealnijih mjesta u svijetu za uzgajanje šećerne trske. Master blender Lorena Vasquez brine o dozrijevanju pića na nadmorskoj visini od 2300 m, gdje prosječna temperatura iznosi 16,7 stupnjeva Celzija pa dozrijevanje nikada nije pod utjecajem velikih razlika u temperaturi, dopuštajući da piće razvije svoj dubok, bogat okus.

Ekskluzivni Zacapa rumovi nastaju iz filozofije brenda koja je ujedno i preporuka načina uživanja u njima. Art of Slow filozofija osim što je temelj proizvodnje rumova, potiče ljude da otkriju užitak koji dolazi od uzimanja dovoljno vremena za uživanje u životu - stvaranju smislenih i ugodnih iskustva. Upravo u današnje vrijeme kada su svi previše zauzeti da jednostavno uživaju u trenutku, Zacapa vrijeme cijeni više od svega.

Od privatnih kušanja za vrijeme Tribeca Film Festivala za dobitnika Oscara Adriena Brodya i glumicu Oliviu Wild, preko sudjelovanja na iznimno ekskluzivnoj izložbi Millesime Food & Wine Expo u Mexico Cityu s programom „Secret of Zapaca“, do održavanja privatnih večera, rum Zacapa izuzetno je cijenjen među ljubiteljima vrhunskih pića.