Novi vizualni identitet VK jug

| Events |

Prije 95 godina, VK Jug odigrao je svoju prvu službenu utakmicu, a tim povodom odlučili su se na, neobičnu, suradnju kojom su povezali umjetnost i sport

Od samih početaka, jasno je vidljiva simbioza VK Jug i Grada. Ove godine Klub je odlučio otići korak dalje i ostvariti suradnju s dubrovačkom umjetnicom, doc. dr. art. Iris Lobaš – Kukavičić, koja je napravila redizajn opreme za novu sezonu.

Dean Tošović

U fokusu nove opreme je Grad kao središnji simbol, čiji se dizan nalazi na svoj novo dizajniranoj opremi. Prepoznatljiva po svom jedinstvenom i modernom stilu, doc. dr. art. Iris Lobaš – Kukavičić pokazala se kao prirodan izbor. Njezina grafička rješenja savršeno su se uklopila u priču o Gradu i vaterpolu, a VK Jug jedan od vodećih klubova u Hrvatskoj, napravio je iskorak povezavši umjetnost i sport.

Dean Tošović

Dubrovačka umjetnica, doc. dr. art. Iris Lobaš – Kukavičić izjavila je: „Budući da je Dubrovnik grad kulture i sporta svidjela mi se inicijativa Uprave VK Jug za suradnju  i povezivanje umjetnosti i vaterpola. Ideja je bila osmisliti dizajn vaterpolo opreme koji će stiliziranim motivom Grada te prepoznatljivim heštegovima Jugove himne, na suvremen način naglasiti neraskidivu vezu vaterpola i Grada.  Ideja povezivanja sporta i umjetnosti počela se razvijati izvrsnom monografijom 'Pet do sto' u kojoj je jedno poglavlje posvećeno umjetnicima koji su inspiraciju za svoj rad pronašli u vaterpolu.“ .

Dean Tošović

Zanimljivo je da je njezina prva samostalna izložba bila posvećena, upravo, vaterpolu. Umjetnička instalacija 'Igra i igre'  bila je postavljena u zračnom prostoru međunarodnog terminala Zračne luke Dubrovnik. Riječ je bila o sedam figura koje, levitirajući zračnim prostorom terminala, problematiziraju pokret ljudskog tijela u vodi, te asocijativno sugeriraju „vaterpolsku“ igru.

Dean Tošović

Sigurni smo kako će ova suradnja oduševiti sve poklonike umjetnosti i sporta, koja u ‘nespojivoj kombinaciji’ veliča dubrovačku tradiciju koja se ponosi svojom dugogodišnjom vaterpolskom poviješću.

Dubrovnik uskoro dobiva i svoj prvi muzej vaterpola, koji će objediniti sve sportske uspjehe najtrofejnijeg vaterpolo kluba u Hrvatskoj te prezentirati bogatu povijest, pehare i medalje, a sadržavat će i suvremeni fan shop u kojem će se nastaviti suradnja s dubrovačkom umjetnicom.

Dean Tošović