Ne propustite najljepši Floraart do sada!

| Events |

Cvjetne skulpture kao najava FloraArta

ZAGREBAČKE SKULPTURE OSVANULE U CVJETNOM RUHU

 Zagrebačko proljetno jutro iznenadilo je brojne užurbane prolaznike koji su primijetili da je danas nešto drugačije u njihovom pogledu. Nekoliko zagrebačkih skulptura osvanulo je u neobičnom ruhu.

Cvjetne skulpture kao najava FloraArta
Cvjetne skulpture kao najava FloraArta

 Kip Mladenci umjetnika Stipe Sikirice u sigetskom Parku mladenaca te kipovi Ćirila Mihanovića Majka s djetetom u Maksimiru i Zaljubljeni na Trgu Otokara Keršovanija privremeno su ukrašeni hortenzijama, vodenikama, krizantemama i drugim prekrasnim cvijećem.

 Nesvakidašnji prizor oduševio je prolaznike, a cvjetne instalacije mnogima su uljepšale proljetni dan. Odabrane skulpture simboliziraju ljubav koja posebno cvate u ove dane, baš kao i najljepše cvjetne vrste. Ljepota proljetnih i ljetnih sadnica od idućeg tjedna može se vidjeti i na Floraartu, međunarodnoj izložbi cvijeća koja će se na Bundeku održati od 13. do 19. svibnja.

 Uz više od stotinu tisuća sadnica i izlagača iz cijele Europe, posjetitelje Floraarta očekuju brojni zabavni i edukativni sadržaji. Prvi dan izložbe, 13. svibnja u 13 sati otvara se nastupom ansambla LADO, a besplatne radionice pokazat će posjetiteljima zanimljive cvjećarske tehnike te kako urediti prostor zelenilom.

U nedjelju, 19. svibnja od 20 sati očekuje nas  koncert violončelistice Ane Rucner. Na koncertu će Ana predstaviti program romske glazbe, a Ani će se pridružiti i gosti iznenađenja.

‘’Već treću godinu nastupam na Floraartu i svake se godine jako veselim ovom koncertu. Poseban je doživljaj svirati u zelenoj oazi Bundeka. Osim toga jako volim cvijeće i uvijek iskoristim posjet Floraartu za kupnju omiljenih kala i ruža. Događanje je odlično organizirano, sa zanimljivim sadržajima i doista mi je drago da mogu svirati na ovako velikoj manifestaciji.’’– izjavila je Ana Rucner uoči koncerta na Floraartu.

Na Bundeku će za Floraart procvjetati 125.000 sadnica na više od 300.000 m2 površine. Cvjetnjaci, vrtovi i eksponati pokazat će neusporedivu ljepote prirode i cvijeća. Šest dana Floraarta bit će ispunjeno brojnim zanimljivim sadržajima za sve ljubitelje cvjetne umjetnosti ali i one koji će to tek postati. Natjecanja u različitim kategorijama, edukativna predavanja stručnjaka, prezentacija novih trendova te dječji program Floragrad osvojit će sve generacije posjetitelja.

Ulaz na Floraart je besplatan, a više informacija možete naći na www.floraart.hr