JYSK je otvorio novu trgovinu u Arena Parku

| Events |

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK je u Arena Parku otvorio vrata nove trgovine u potpunosti opremljene novim konceptom uređenja trgovina.

Riječ je o najnovijem konceptu 3.0 kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine.

U novoj JYSK trgovini kupci će moći lakše pronaći tražene proizvode i vrhunski namještaj s danskim potpisom. „Riječ je o najnovijem konceptu kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će svi naši kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Osim boljeg načina izlaganja proizvoda, naglasak je i na boljem osvjetljenju, ljepšim nosivim elementima, drvenim podovima i većoj preglednosti trgovine“, izjavio je Mikael Nielsen, član Uprave – Retail, JYSK Nordic.

JYSK se odlučio na spajanje sa sestrinskom kompanijom Dänisches Bettenlager čime je Uprava JYSK-a ušla u upravljačku strukturu te će se JYSKU Nordic, koji trenutno upravlja s 1.287 trgovina u 20 zemalja pripojiti Dänisches Bettenlager sa svojih 1.283 trgovina u 7 zemalja. Uz dvostruko više trgovina ove dvije kompanije postaju jedna poslovna jedinica.

„Zaključili smo da će jedan veliki entitet biti konkurentniji na tržištu koje generalno karakterizira malo konkurenata, ali velikih. Novo spojeno sjedište bit će smješteno u Brabrandu blizu Aarhusa, ali sjedište Däniches Bettenlagera u Njemačkoj neće biti zatvoreno. JYSK će zadržati zaposlenike iz Dänisches Bettenlagera koji imaju veliko znanje o kompaniji i mnogo neophodnih kompetencija. Ovo spajanje označava kombiniranje najboljeg od dvije uspješne poslovne jedinice“, objašnjava Mikael Nielsen.

Uvođenjem novog koncepta uređenja trgovina, JYSK planira nastaviti pozitivan rast i u Hrvatskoj koji pokazuju prošlogodišnji rezultati.