Franck je proglašenjem najboljeg bariste za 2019. obilježio Međunarodni dan kave

| Events |

Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1. listopada, Franck je u zagrebačkom Johann Francku predstavio novi Superiore espresso blend probranih zrna kave isključivo s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti.

Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci koju dodjeljuje istoimena međunarodna nevladina organizacija s ciljem očuvanja okoliša i zaštite prava te dobrobiti radnika.

Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je usmjeren na vrhunsku kvalitetu sirovina, a to podrazumijeva brigu za održivost uzgoja kave i pružanje podrške malim uzgajivačima što je u skladu s vrijednostima na kojima se temelji Međunarodni dan kave. Franck kompanija tako već niz godina financijski i savjetodavno podržava provedbu globalnih razvojnih projekata u sklopu društva International Coffee Partners (ICP) i inicijative coffee&climate.     

Vesna Mihatov, direktorica za Istraživanja i razvoja i Nabave kave, u Francku, izjavila je:

„U Francku prepoznajemo važnost kvalitete kave od zrna do šalice te na razne načine educiramo potrošače, a načela održivosti kojima se vodimo rezultirala su i lansiranjem premium Superiore espressa, blendom probranih zrna kave koja nose certifikat Rainforest Alliance. Ovaj je certifikat potvrda da kava koja se bira za Superiore espresso dolazi isključivo s plantaža i farmi koje udovoljavaju strogim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti“.

Svako zrno kave s egzotičnih plantaža Srednje i Južne Amerike te Azije pažljivo je probrano kako bi dalo karakter sinergiji okusa novog Superiore espressa s raskošnim notama čokolade i cvijeća.

Među brojnim partnerima i ljubiteljima kave, koji su uz šalicu ovog finog espressa proslavili dan omiljenog svjetskog, crnog, napitka, našli su se Antonija Blaće, Ida Prester, Ivan Šarić i Nevena Rendeli.