Božićno izdanje PLACe Marketa stiže na Dolac!

| Events |

tržnica, plac, pazar dolac, projekt, hrana, food
PLACe market, Dolac

Nakon vrlo uspješne ljetne i jesenske sezone projekta PLACe Market koji se održavao svakog petka na Dolcu i kojeg je u njegovih 12 izdanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, a koji je okupljao neke od najboljih domaćih restorana i chefova, PLACe Market se vraća idućeg petka, 22.12. na zagrebački Dolac u zimskom pop-up izdanju. "Božić na PLACu" zamišljen je kao veliko predblagdansko okupljanje na otvorenom, gradski "Badnjak prije Badnjaka" gdje se druži, fino jede i pije.

Projekt je pokrenut ove godine u predsezonskim mjesecima na splitskom Pazaru, nakon čega je stigao i na najpoznatiji hrvatski plac - Dolac, gdje je u samo nekoliko tjedana stekao ogromnu posjećenost sa u projesku 6.000 posjetitelja po petku i obožavanost domaće publike, ali i mnogih turista.

tržnica, plac, pazar dolac, projekt, hrana, food
PLACe market, Dolac

PLACe Market zamišljen je kao streetfood događanje koje za cilj ima revitalizirati gradske tržnice i pretvoriti ih u glavno mjesto okupljanja i druženja. Nakon što kumice isprazne svoje klupe na tržnicama, svaki petak od 18h preuzimaju ih poznati, nagrađivani domaći chefovi i uvaženi restorani koji na njima pripremaju brojne specijalitete u streetfood varijantama po pristupačnim cijenama.

tržnica, plac, pazar dolac, projekt, hrana, food
PLACe market, Dolac

U prijašnjim izdanjima tako smo na Dolcu imali prilike probati specijalitete koje su pripremali Al Dente, Broom44, Sopal, RougeMarin, Gastronomadi, ResTač, Al Dente, Poke Poke, Sopal, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Bistro Apetit by Marin Rendić, chef Mario Mihelj i mnogi drugi koji su među prvima prepoznali ovaj projekt kao revolucionaran te imali hrabrosti suprotstaviti se trendovima i pokazati kako i kod nas streetfood može biti mnogo više od samo burgera i kobasica.

tržnica, plac, pazar dolac, projekt, hrana, food
PLACe market, Dolac

Popis izlagača na blagdanskom izdanju PLACe Marketa napokon je poznat, a sastoji se od 20 chefova i ugostitelja, od kojih se mnogi vraćaju na Dolac u blagdanskom izdanju. Tako ćemo na u petak uživati u raznim blagdanskim specijalitetima koje su pripremili chef Marin Rendić ispred bistroa Apetit, ResTač, chef Mario Mihelj, Sopal, Poh, Bistro Točkica, Gastronomadi, Al Dente i chef Branko Kusovac, Meat the King, Vinkl, Ferdinand Knedle, Cunami, Amelie, OUI Chef by Vedran Stojanac, Takoyaki by chef Martino Zanelli Kovačić, Beštija, Fritula by Krivi ljudi te Begs plant based kitchen. Osim izvrsne hrane i zanimljivih pića, organizatori nam pripremaju i brojna iznenađenja koja će Dolac pretvoriti u najljepšu i najfiniju božićnu idilu.

PLACe market, Meat the king

PLACe Market će nakon pop-up izdanja uzeti zasluženu zimsku pauzu, ali ga možemo ponovno očekivati već u proljetnim mjesecima iduće godine. Svakog sunčanog petka i u narednoj godini tržnica Dolac biti će „place to be“, a organizatori najavljuju, osim Splita, pojavljivanje događanja u još nekim većim gradovima diljem Hrvatske.

PLACe market, Bistro Apetit by Marin Rendić