EPL Yakutian Diamonds - mjesto gdje dijamanti vladaju, a žene caruju

| Lifestyle |

Dobro je poznato kako su dijamanti ženini najbolji prijatelji. Premisa je to koja se provlači kroz brojne pjesme, knjige i filmove, a upravo su dijamanti odigrali glavne uloge u nekim od najpoznatijih i najcjenjenijih filmova kroz povijest. No nisu dijamanti odigrali važne uloge samo u filmovima već i u brojnim životima. Znamo što je o njima mislila slavna Marily Monroe, a kako ih je okarakterizirala Elizabeth Taylor. Dijamanti se daruju u najintimnijim trenucima života, prilikom rođenja, krštenja, zaruka, godišnjica i drugih sličnih proslava i uspjeha kako bi zauvijek podsjećali na neke lijepe trenutke. Puno toga o dijamantima dakle znamo, ali i puno toga ne znamo. Kako bi saznali više, u društvu Suzy i Sarah Josipović zaputili smo se u prvu hrvatsku draguljarnicu posvećenu dijamantima – EPL Yakutian Diamonds.

Naime, od prošle godine i u Zagrebu možete kupiti najkvalitetnije i najčišće primjerke dijamanata, u prvoj i jedinoj Hrvatskoj draguljarnici koja je posvećena isključivo dijamantima, a koja se smjestila u Centru Cvjetni.

EPL Diamonds uz Sarah i Suzy Josipović

EPL Diamond Grupa, jedan je od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, „EPL Diamond“ međunarodno je poznati brend koji kupcima nudi idealno rezane, najčišće jakutske dijamante i jamči autentičnost i besprijekorne proporcije. Uz draguljarnice u Rusiji i Kazahstanu, zagrebačka draguljarnica je 49. prodajno mjesto ovog renomiranog proizvođača dijamanata te prvo europsko.

Majka i kćer Josipović, ovog puta, prvenstveno u ulogama žena, a zatim stručnjakinjama za lijepo te modu, osim što su isprobale najzanimljivije primjerke jakutanskih dijamanata, popričale s gospođom Olgom Berezinom, direktoricom EPL Diamonda u Hrvatskoj i Austriji te saznale brojne zanimljivosti o dijamantima. Tako smo mogli čuti da u Hrvatskoj dijamante uglavnom kupuju muškarci i to svojim suprugama za neke posebne prigode. Zanimljiva je informacija kako su žene u kupnji dijamanata te koje su uglavnom racionalnije, dok su muškarci impulzivniji.

Osim toga, saznali smo da u ponudi imaju dijamante rezane u formi strijele te u obliku cvijeta, a sam značaj ove jakutskih dijamanata potvrđen je činjenicom da se u Jakutiji, ruskoj republici proizvodi 99% svih ruskih dijamanata te čak 25% svjetskih dijamanata.

EPL Diamonds uz Sarah i Suzy Josipović te Olga Berezina

Ponuda je zaista bogata, a iza svakog ovog luksuznog komada nakita stoji vlastita priča, o čistoći, veličini i rezu dijamanta, ali i određenoj tradiciji pa tako postoji i nakit s brojnim vjerovanjima da donosi sreću ili da čuva. Jako su zanimljive i predivne naušnice na koje se dodaju viseći dijamanti u trenutku da njihova vlasnica rodi dijete. Mnogo je prekrasnih tradicija i priča povezano baš uz ruske dijamante i nakit, a koje možete čuti uz stručno osoblje u EPL Yakutian Diamonds draguljarnici.

 Ono što je najzanimljivije i za što smo sigurni da velika većina ne zna je da EPL Diamond Grupa  proizvodi i prodaje dijamante i dijamantni nakit za široki raspon kupaca tako da dijamanti i nisu toliko nedostupni kako bi pomislili na prvu. Cijene tako počinju na razini od 450 kuna za recimo privjesak anđela u srebru s dijamantom, a mogu dosezati i višestruko više vrijednosti, ako je riječ o unikatnom nakitu. Kvaliteta osnovne sirovine – dijamanta, njegove obrade i izrade konačnog proizvoda, ovdje je na najvišoj razini, bez obzira na veličinu ili kompleksnost nakita.

EPL Diamonds uz Sarah i Suzy Josipović

 “Svašta sam probala i sve mi se sviđa. Oduvijek sam mislila da nisam djevojka od nakita i dragulja, ali kad prvi put stavite na prst prsten koji ima sjaj kakav imaju samo dijamanti, shvatite da ih s razlogom smatraju najboljim ženinim prijateljem. Jako mi je drago što Zagreb ima jednu ovakvu renomiranu draguljarnicu” izjavila je Sarah Josipović.

Suzy Josipović se također izuzetno svidio ovaj jedinstveni nakit: „Volim velik, krupan nakit, minimalistički, jednostavan, poseban, moderan. Nosim samo jedan lančić s privjeskom ili samo jedan prsten ili samo naušnice, velike i dojmljive. Čim sam ušla, odmah sam ugledala što bi nosila i što mi se sviđa - krupan i prekrasan privjesak u obliku sretnog kruga te jedan veličanstven prsten. Pronašla sam jedan presladak privjesak od bijelog zlata – malo srce s malim dijamantom u sredini, koji će mi moja najmlađa kćer Tara staviti na momentalno jako popularne sretne narukvicama od konca koje sama izrađuje.“ 

EPL Diamonds uz Sarah i Suzy Josipović

U EPL Yakutian Dimamondsu su nam otkrili da je poslovnica na Cvjetnom samo prvi korak na hrvatskom tržištu, na koje planiraju prebaciti dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu EPL Diamond draguljarnica u Europskoj uniji. Također, u svojim planovima za Hrvatsku imaju otvaranje draguljarnica u nekim turističkim središtima na jadranskoj obali. Nakon Hrvatske, EPL Diamond Grupa planira daljnje širenje na tržište Europske unije, gdje će otvoriti 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Što reći nego, drage žene, pokažite svojim muškarcima ovaj članak ili se u duhu emancipiranosti 21. stoljeća, sami zaputite u ovoj zaista blještavu prodavaonicu.

EPL Diamonds uz Sarah i Suzy Josipović