e-Golf kao policijsko vozilo

| Lifestyle |

e-Golf kao policijsko vozilo

Volkswagen koncern na 8. međunarodnom specijaliziranom sajmu za policijsku opremu predstavlja veliku paletu modela vozila s posebnom policijskom opremom. Zastupljene su marke Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA i Volkswagen gospodarska vozila. Specijalizirani sajam se održava od 9. do 11. rujna 2014. godine na sajmištu u Leipzigu.

Highlight sajma bit će predstavljanje e-Golfa kao policijskog vozila. Na taj način Volkswagen i u ovom posebnom segmentu vozila slijedi cilj smanjenja štetnih tvari. Oprema pored posebnih signalnih uređaja između ostaloga obuhvaća digitalnu radiovezu i klasični izgled oblijepljen plavim naljepnicama. Izloženi će biti i Golf Variant, T5 i Audi Q5 kao policijsko patrolno vozilo te ŠKODA Octavia Kombi RS i SEAT Leon FR u civilnoj varijanti. Posjetitelji sajma Volkswagenov štand mogu pronaći u paviljonu 1, štand H02.

e-Golf kao policijsko vozilo

e-Golf je uvjerljiv zbog svoje iznimno male potrošnje od 12,7 kWh/100 km. Elektromotor razvija snagu od 85 kW/115 KS i iz mirovanja postiže maksimalni zakretni moment od 270 Nm. U 4,2 sekunde doseže 60 km/h, a nakon 10,4 sekundi 100 km/h. Doseg ovisno o profilu dionice, načinu vožnje, upotrebi komfornih i dodatnih trošila kao i o dodatnom punjenju iznosi između 130 i 190 kilometara. Posebno su štedljiva i serijski ugrađena LED svjetla za dnevnu vožnju, koja e-Golf zbog svjetlosti u obliku slova C odmah otkrivaju kao „Das e-Auto“.

e-Golf kao policijsko vozilo

Ovaj sajam je najveći specijalizirani sajam u Europi za posjetitelje iz javne službe i drugih područja javne sigurnosti. U središtu pozornosti su policijska oprema, sigurnosna tehnika i usluge kao i odgovarajuće školovanje i usavršavanje za javne službe.