Društveni mediji: 5 iracionalnih strahova koje svi imamo!

| Lifestyle |

 Postoji mnogo stvari na ovom svijetu kojih se ljudi boje i koje razumijemo (visine, zmija, buba,...). Ako ste aktivni korisnik društvenih medija (krivi smo!), ovi totalno iracionalni strahovi prolaze vam kroz glavu na dnevnoj bazi. Ozbiljno, korisnici društvenih medija vječno su u strahu da će im se ovo dogoditi - LOL!

1. Slanje pogrešnog Snapchata

Provjeravate li i vi tri puta ime s vaše kontakt liste prije nego što pritisnete "pošalji"? Treba biti pozoran i pažljiv jer se jako lako dogodi da pošaljete sliku krivoj osobi. Koji neugodnjak! Tko bi htio poslati svoj "super smiješni izraz lica namijenjen samo za vašu najbolju prijateljicu" dečku koji vam se sviđa? Nitko. Nikada. 

2. Slučajno "lajkanje" tijekom "stokanja"

Zvuči poznato? Nalazite se u ovom? Oblijeva vas znoj dok "scrollate" po tuđim slikama na Facebooku/Instagramu? Razumijemo vas. Jeli vam se ikad dogodilo da ste slučajno "lajkali" sliku objavljenu prije 6 mjeseci? Aha, i nama isto. I za sve krivimo ekrane na našim pametnim telefonima na kojima je tako lako slučajno dvaput kliknuti na nešto!

3. Slučajan Friend Request ili Follow

S konstantnim promjenama na društvenim mrežama, postalo je tako lako slučajno "followati" ili poslati "friend request" nekome. Čak i dok vrtite novosti na svom timelineu možete slučajno pritisnuti "send". Neugodno.

4. "Tip-feler"

Jesmo li mi jedini koji moraju obrisati komentar/status/sliku i objaviti ponovno ako pogriješimo u tipkanju? Nije čak ni stvar u tome što to drugi mogu vidjeti, već to što će stajati zauvijek na našem profilu! Najgore je kad ne primijetite pogrešku i onda vas netko drugi upozori na nju. Vjerujte nam, netko od vaših prijatelja će se igrati lektora i zahtijevati od vas da to ispravite.

5. Slanje poruke krivoj osobi

Koliko puta vam se dogodilo da ste poslali poruku krivoj osobi? Previše. Najviše nas muči WhatsApp. Brzinski tipkate poruku prijateljici jer vam se upravo nešto jako smiješno i neugodno dogodilo u tramvaju (recimo, sreli ste bivšeg), a kad ono u brzini niste ni primijetili da ste ušli u krivi razgovor s krivim kontaktom i o tome upravo obavijestili svojeg budućeg dečka. Ovo će biti jedan dug i bolan razgovor.