DoubleTree by Hilton Zagreb trči za udrugu Krijesnica

| Lifestyle |

DoubleTree by Hilton Zagreb tim
DoubleTree by Hilton Zagreb tim

Zaposlenici hotela DoubleTree by Hilton Zagreb otrčat će 286 km kako bi skupili 20.000,00 za Udrugu Krijesnica. Hilton Worldwide od 6. – 12. listopada slavi "Svjetski tjedan usluge" kako bi kako kažu “Ispunili svijet svjetlom i toplinom gostoprimstva”. Tijekom tog tjedna, preko 4.000 hotela u svijetu, sudjelovat će u aktivnostima kojima podupiru svoje zajednice. Tim hotela DoubleTree by Hilton Zagreb odlučio je sudjelovati u ovoj incijativi "Utrkom za Krijesnicu" tijekom zagrebačkog maratona 13. listopada gdje će zajedno otrčati sveukupno 286 kilometara.

Udruga Krijesnica za koju se skupljaju sredstva je neprofitna udruga koja pomaže djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Među brojnim aktivnostima udruge, Hotel Hilton odlučio je sve donacije usmjeriti u organiziranje ljetnih rehabilitacijskih kampova za izlječenu djecu. Trošak kampa za jedno dijete iznosi 3,000 kuna, a cilj zaposlenika Hotela Hilton je do kraja akcije koja traje do 20. listopada prikupiti 20.000,00kn s kojima mogu pomoći šestero djece.

 „Ne postoji sustavna rehabilitacija djece koja su završila liječenje i prošla kroz najteže životno iskustvo. Djeca liječena od malignih bolesti prošla su kroz stradanja usporediva sa ratnim stradanjima: separacija od obitelji i prijatelja, gubitak sigurnog mjesta, gubitak tjelesnih funkcija ili dijelova tijela, strah i bol, smrt vršnjaka. Duboko traumatizirana djeca nemaju podršku i rehabilitaciju osiguranu od sustava. Stoga udruga Krijesnica nastoji svojim rehabilitacijskim programom pomoći djeci i mladima liječenim od malignih bolesti da u sigurnom okruženju rade na svojem teškom iskustvu, da osjete da su još uvijek i uprkos svemu vrijedni i prihvaćeni članovi društva, nastoji se osnažiti njihovo samopouzdanje i ublažiti traume kojima su bili izloženi. Akcija hotela DoubleTree by Hilton Zagreb i njenih zaposlenika značajna je za Krijesnicu iz više razloga: - imamo priliku osvjedočiti se da nismo sami; ljudi koji će trčati svojim činom pokazuju da prepoznaju problem i suosjećaju; sredstva koje će se tom prilikom prikupiti omogućiti će sudjelovanje napaćene djece u njima prijeko potrebnoj rehabilitaciji. Ponekad naša svjetlost utihne, da bi je ponovo rasplamsalo drugo ljudsko biće. Hvala osoblju hotela DoubleTree by Hilton Zagreb.”, izjavio je povodom ove akcije Zoran Cipek, predsjednik Udruge Krijesnica.

A generalna direktorica hotela Karin van den Berg je nadodala „Oduševljena sam što je naš tim odlučio „posuditi“ svoje noge u humanitarnu svrhu i na taj način podržati Krijesnicu. Zahvaljujem svakom zaposleniku koji se ohrabrio i odazvao projektu te će trčati ili 5 ili 21 kilometar. Iz osobnog iskustva, znam kako je to iznimno težak pothvat, ali sam se i sama odlučila trčati polumaraton jer vjerujem da ovaj put cilj opravdava sredstvo. Kroz naš program CARE koji je usmjeren pomaganju zajednici, naš tim cijelu godinu podržava brojne akcije pomaganja. A koliko im ova znači, može se vidjeti iz činjenice da smo cilj od ukupno pretrčanih 200km, premašili za skoro 100km! DoubleTree by Hilton Zagreb stoga poziva sve građane da nas podrže navijanjem na dan maratona ili svojim donacijama, koje će omogućiti kvalitetniji život djeci koja su pravi borci“,

Svi koji žele podržati ovu akciju, donirati mogu na nekoliko načina:

1. Posjetom posebne stranice: www.justgiving.com/runforkrijesnica

2. Uplatom na izdvojeni račun, posebno korišten za donacije: HR 10 23400091510546268

3. Doniranjem izravno na račun Krijesnice: molimo vas dodajte DTZAGRUN u polje komentara