Dolce & Gabbana srušili Internet izjavom o "pravoj" obitelji

| Lifestyle |

Dolce & Gabbana FW 2015.
Dolce & Gabbana FW 2015.

Preko vikenda nastala je prava drama na društvenim medijima. Elton John je prozvao talijanske dizajnere Dolce & Gabbanu radi njihovih komentara o "pravoj" obitelji i pozvao ljude na bojkot njihovih proizvoda!

Naime, Dolce & Gabbana su u interviewu za talijanski časopis Panorama izjavili kako podupiru tradicionalnu obitelj, nakon što se pričalo o njihovoj zadnjoj kolekciji koja slavi majke. Dolce je izjavio kako obitelj ima majku i oca, i da bi tako trebalo biti, te nadodao kako djecu rođenu putem umjetne oplodnje zove "sintetičkom djecom"; "Iznajmljena maternica, sjeme izabrano iz kataloga... Psihijatri nisu spremni suočiti se s efektima ovih eksperimenata", upravo je ova izjava izazvala gnjev poznatog britanskog pjevača, ali i njihovih mnogobrojnih kolega.

Elton John je zatim objavio njihovu sliku na Instagramu, ispod koje im je posvetio poprilično oštar tekst. Izjavio je kako su oni zastarjeli poput njihove mode, i kako se usuđuju biti kritični prema metodi koja je omogućila mnogobrojnim straight i gay partnerima da dobiju dijete. Završio je teatralnom rečenicom "Više nikada neću nositi Dolce & Gabbanu" te pokrenuo novi hashtag #BoycottDolceGabbana.

Savršene Dolce & Gabbana slušalice mogu biti vaše za $8000
Dolce & Gabbana x Frends slušalice

Hashtag je brzinom munje postao jedan od korištenijih na Instagramu, a "bojkotu" su se pridružili i Courtney Love, Ricky Martin i Victoria Beckham, kao i mnogobrojne grupe za promicanje gay prava. Međutim, ovaj tandem, koji je i otvoreno gay već dugi niz godina, nije se ispričao za svoju izjavu, već ju je opravdao. Gabbana je izjavio kako su oni samo izjavili svoju verziju realnosti, iz perspektive gay muškaraca koji su odrasli u Italiji u velikim obiteljima, gdje se cijeni tradicionalan tip obitelji i velika važnost se stavlja na majku, koja je i svojevrsna glava kuće, te nadodao kako se prije svega zalažu za slobodu govora i ljubav. Dizajneri su objasnili kako svojim mišljenjem nisu htjeli stvoriti dojam da je tuđe mišljenje krivo ili neispravno, već samo da je drugačije i da je kao takvo jednako dobro.

U čast slobode govora, Gabbana je okupio neke od profila koji bojkotiraju njihove proizvode i objavio ih na vlastitom Instagram profilu. Za kraj bismo upozorili da Dolce & Gabbana nisu jedini gay dizajneri koji zastupaju tradicionalni tip obitelji, već je i Karl Lagerfeld, koji je javno progovorio o svom protivljenju tome da gay parovi posvajaju djecu

Dolce & Gabbana srušili Internet izjavom o "pravoj" obitelji
Dolce & Gabbana na profilu Eltona Johna