Dobre vijesti za sve one koji uvijek kasne

| Lifestyle |

Kašnjenje više nije mana

Ljudima koji nikad nigdje ne stignu na vrijeme, odnosno onima koji uvijek kasne, često se pripisuju osobine kao što su "bezobrazluk", "neobzirnost", "sebičnost" i "egocentričnost". No, pobliža inspekcija ove osobine dokazuje da ova loša navika baca pozitivno, čak i zavidno svjetlo na vaše više puta ostavljene prijatelje i članove obitelji na trgu, u restoranu ili kafiću.

Članovi Business Insidera Sabrina Hoffman i John Stanley Hunter istaknuli su da osobe koje nemaju nikakav osjećaj za vrijeme često krase osobine kao što su optimizam, kreativnost te multitasking kod kuće i na poslu - sve nedvojbeno pozitivne osobine. Evo njihove logike: optimisti imaju tendenciju da vjeruju da imaju više vremena u svojim rukama nego što zapravo imaju, što ih navodi da ležerno prolaze kroz život. "B" vrsta osobnosti, za razliku od konkurentnih i organiziranih "A" tipova, su kreativniji, opušteniji ljudi koji imaju slabu percepciju vremena. Konačno, multitasking stvara tendenciju koja vodi k lošem osjećaju za vrijeme - fenomen kojeg su iz prve ruke sigurno osjetili vlasnici manjih poslovanja (u nastajanju) ili majke koje uz majčinstvo rade puno vrijeme.

Dok tvrdnjama Sabrine Hoffman i Johna Stanleyja Huntera nedostaju znanstveni dokazi, svejedno možemo reći da do ovog zaključka nisu došli tek tako. Sklonost da pogledate veću sliku je ono što razlikuje uspješne poduzetnike, vođe i umjetničke vizionare od osoba kojima je uspješno odrađena dnevna rutina uspjeh dana. Tjedna. Mjeseca. Godine. Pa što ako propustite termin tu i tamo?

Zaboravite na kašnjenje!