Prespavajte u dvorcu grofa Drakule

| Lifestyle |

Ako tražite nešto posebno “spooky” ovaj Halloween ili jednostavno želite doživjeti neko neobično, ali nezaboravno iskustvo, imamo nešto za vas. Sigurni smo kako nema ništa nezaboravnije od spavanja u Drakulinom dvorcu.

Dvorac grofa Drakule

Airbnb je objavio kako će Bran dvorac u Rumunjskoj, poznatiji kao "Dvorac grofa Drakule" biti dostupan kao dio nagradne igre za najam na njihovoj web stranici za noć 31. listopada. Tako će dvije hrabre duše imati prilike provesti Noć vještica u impozantnoj srednjovjekovnoj utvrdi koja se nalazi u karpatskim planinama u Transilvaniji.

Dvorac grofa Drakule

Bram Stoker, autor ovog klasika 19. stoljeća, smjestio je prebivalište grofa Drakule u Bran Castle iako je samo čitao o spomeniku i nikad zapravo nije niti posjetio Rumunjsku. Gostima će domaćin biti Dacre Stoker, nećak ovog irskog autora koji je, kako iz Airbnb-a kažu: "ugledni stručnjak za teme vampirizma i strastveni promotor ujakovog romana". 

Dvorac grofa Drakule

Airbnb je pokrenuo globalno natjecanje za osvajanje boravka u sablasnom dvorcu. Kako bi sudjelovali u natječaju, budući lovci na vampire moraju napisati kratku crticu o tome što bi rekli kada bi se našli lice-u-lice s strašnim grofom. Pobjednici natječaja će imati priliku proživjeti priču o grofu Drakuli kroz ulogu Stokerovog glavnog protagonista Jonathana Harkera.

Dvorac grofa Drakule

Priča uključuje dolazak na odredište kočijom, zatim obrok začinjen s krvi i spavanje u luksuznom lijesu obučenom u baršun.  Pobjednici natjecanja morati će poštovati nekoliko pravila koja zabranjuju češnjak, srebrni nakit i svete simbole. Osim toga, gostima se savjetuje da zatvore sve zavjese i upozorava ih se da, grof nije ljubitelj selfija i ogledala. Još uvijek se stignete prijaviti za boravak.

Dvorac grofa Drakule