Činite ovo u 20-ima kako biste bili uspješni u 30-ima

| Lifestyle |

Dvadesete godine života su razdoblje golemih osobnih i profesionalnih istraživanja te proces učenja koji je u isto vrijeme zbunjujuć i uzbudljiv. Naširoko smatrane kao "formativne" godine, ono što radite u dobi od 20 i 29 godina može postaviti pozornicu za uspjeh kasnije u životu, kako u uredu tako i u društvenom životu. Zato se pitamo - kako ulagati u sebe za vrijeme 20-ih ne bi li imali bolje oblikovane 30-e?

Business Insider pronašao je neke odgovore i sastavio popis savjeta koje je recenzirao uz pomoć TED Talksa. Donosimo vam 3 ključna savjeta:

Pronađite hobi koji će vas psihički stimulirati.

Neki skromni hobiji kao što su pisanje i vježbanje ubrzavaju vaše kognitivne sposobnosti i povisuju razinu inteligencije. Zato biste morali rješavati zagonetke, slagati puzzle u zadanom vremenu, igrati igre s ulogama ili šah kako biste stimulirali svoj um i vodili brigu o svom mentalnom zdravlju.

Izađite iz svoje društvene komfor zone.

U 20-ima proširite svoj krug prijatelja te se potrudite oko svojih socijalnih vještina koje će vam koristiti tijekom odrasle dobi. 20-e su vrijeme kada se morate suočiti s društvenom tjeskobom i zaboraviti na nju. Nakon fakulteta društvene se skupine često mijenjaju, zato se uključite u organizaciju i proširite svoj krug prijatelja. Pokušajte odlaziti na organizirana poslovna događanja, pridružite se klubu ljubitelja knjiga ili otiđite na nekoliko spojeva.

Držite korak s vijestima.

Iako pojava lažnih vijesti nesumnjivo mijenja način na koji konzumiramo online medije, praćenje aktualnih događanja putem interneta jedan je od najlakših i najisplativijih načina kako ulagati u sebe u 20-ima. Postoje velike šanse da ćete svoju strast pronaći upravo dok čitate vijesti.