Chevrolet Volt po mjeri Sir Alexa Fergusona

| Lifestyle |

Sir Alex Ferguson i Chevrolet Volt

Dok je Sir Alex Ferguson glasan na medijskim konferencijama, na terenu i u svlačionici, ovog bi se Božića mogao provesti pored vas, a da ga uopće ne primijetite. Naime, Sir Alex je u sklopu ugovora o partnerstvu svog kluba sa svjetskim proizvođačem automobila dobio električno vozilo s produljenim dosegom – Chevrolet Volt. Volt može prijeći do 80 km bez benzina i štetnih emisija, posve nečujno, a zatim se uključuje ugrađeni generator i produžuje doseg za daljnjih 500 km.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson rekao je: „Mislim da je Volt jednostavno fantastičan. Ima ga jedan moj prijatelj iz SAD-a i neprestano priča o Voltu, pa kad mi se pružila prilika, rekao sam 'Može, isprobat ću ga' jer je to zaista automobil budućnosti. Vrlo sam zadovoljan Voltom.

Chevrolet Volt dostupan je na najvećim europskim automobilskim tržištima i među mnogim je nagradama osvojio i titulu europskog automobila 2012. godine. Volt može prijeći do 80 km pomoću strujom posve napunjene 16,5-kilovatsatne litij-ionske baterije. Kad se Voltova baterija isprazni, neprimjetno se uključuje generator na benzinski pogon i produljuje vozni doseg za dodatnih 500 km (uz posve napunjen rezervoar).

Chevrolet je službeni automobilski partner Manchester Uniteda i postat će sponzor na majici kluba od sezone 2014./2015.

Sir Alex Ferguson, Bobby Charlton i Chevrolet Volt