Čaša vode natašte ima brojne prednosti

| Lifestyle |

7 stvari koje bi se mogle desiti ako pijete čašu vode svako jutro
7 stvari koje bi se mogle desiti ako pijete čašu vode svako jutro

Vaša normalna jutarnja rutina obično izgleda ovako: budite se, provjeravate Instagram, odgegate se do aparata za kavu. Ali umjesto toga, započeti dan s čašom vode natašte ima brojne prednosti za vaše zdravlje. Bez brige, nismo rekli da zaboravite na kavu...

MOŽE UBRZATI METABOLIZAM
Jedna čaša vode može ubrzati metabolizam za 30%, kaže studija iz Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Čaša vode na prazan želudac također pomaže u boljoj probavi čim započnete dan. 

BUDI PROBAVNI SISTEM
Da, čaša vode na prazan želudac budi i potiče probavu te regulira kiselost u crijevima i želucu i može djelovati kao prirodan diuretik. 

UNIŠTAVA BUBREŽNE KAMENCE
Voda je ključna za razrjeđivanje supstanca u urinu koje uzrokuju nastanak bubrežnih kamenaca. Ali zapamtite: dnevno je potrebno popiti barem litru i pol vode kako biste ih u potpunosti spriječili. 

ZAUSTAVIT ĆE GLAVOBOLJU ODMAH U STARTU
Dehidracija je jedan od glavnih razloga glavobolje. Razmišljajte o čaši vode svakog jutra kao potencijalnog borca protiv dosadne glavobolje. Samo pazite da konzumirate dovoljnu količinu vode i tijekom ostatka dana. 

TJERA TOKSINE IZ TIJELA
Jako je važno održati prirodnu ravnotežu vode u tijelu. Broj odlazaka na wc tijekom dana biti će veći ako pijete više vode, to je normalno. Što više piškite, više toksina izbacujete iz tijela. Tako je jednostavno. 

SPRJEČAVA PREHLADE

Da se othrvate gripi trebate održati imunološki sustav hidriranim. čaša vode svakog jutra će potaknuti drenažu i uspješno ojačati imunitet.