Broj 1. wellness trend u 2017. godini

| Lifestyle |

Čajevi

Upala je (nažalost) povezna nit između velikog broja naših svakodnevnih tegoba - od blagih poremećaja kao što su akne i nadutost do ozbiljnijih bolesti kao što su reumatoidni artritis i tuberkuloza - upala je gotovo uvijek temeljni krivac.

Stoga ne čudi da su protuupalne namirnice poput kurkume i čaja od đumbira iskočile na našem wellness radaru koji predviđa trendove za 2017. godinu. Namirnice koje se bore s upalama bit će broj jedan wellness trend u 2017., a nakon njih slijedi kanabis i biljni proteini. "Do 2020. godine očekujemo porast tržišta od 7% zbog potražnje za namirnicama koje se bore s upalama, a mislimo i da će 2017. biti velika godina u smislu najave novih proizvoda te istraživanja i razvoja istih", rekla je Deborah Barrington, viša urednica u Industry Diveu. Dogodio se i značajan porast u Pinterest potragama za pojmovima kao što su kurkuma, kurkuma lattes i čaj od đumbira. Čak je i Starbucks osjetio stvaranje novog trenda, objavivši svoj prvi protuupalni napitak - Chile Mocha Latte.

Pokret "bez glutena" je također jedan od razloga sve veće popularnosti protuupalnih namirnica. "Nije slučajno da su mnogi zdravi prehrambeni trendovi zapravo zamjena za upalne tvari kao što su gluten, žitarice i mliječni proizvodi", navodi Well+Good.