Boogie novi jazz klub u Zagrebu

| Lifestyle |

Boogie jazz klub u Zagrebu

Nakon zatvaranja kultnog B.P. Cluba, nastala je velika rupa u kulturnom životu grada. Osnivačima Boogiea bila je nepodnošljiva činjenica da grad Zagreb, s dugom i bogatom jazz tradicijom nema pravi jazz klub, te su odlučili otvoriti jedan. Niti jedan grad se ne može zvati metropolom bez jazz kluba. Zagrebačka jazz scena je bogata i raznovrsna, jazz se u Zagrebu nastavio svirati u kafićima i barovima i nakon zatvaranja gore spomenutih klubova ali to ne može nadomjestiti za pravim jazz klubom.

Boogie jazz klub u Zagrebu

Klub se nalazi u strogom centru grada, na adresi Margaretska 1., na križanju Ilice i Cvjetnog trga. Boogie se nalazi na tri etaže, te u sebi nosi tri zasebne atmosfere. U prizemlju se nalazi bar, na katu lounge, u podrumu klub.
Uređenje kluba osmislili su sami vlasnici, Mladen Vidović i Tomo Ricov, dok u programu sudjeluju poznati jazz gitarist Joe Pandur i Jazz.hr. Na početku program se odvija četiri puta tjedno, od srijede do nedjelje. Uz nastupe zagrebačkih jazzera dogovorena su i gostovanja stranih izvođača. Kao i najboljim svjetskim klubovima, osim jazza, u programu će se naći i glazbeni žanrovi srodni jazzu, latin, brazilska glazba, soul i funk…. Vikendom, točnije petkom i subotom, će nakon live nastupa, nastupati i poznati hrvatski i strani DJ-i s dancefloor jazz programom.

Boogie jazz klub u Zagrebu

Ovog petka na otvorenju nastupa AZIL Quartet bend, a u subotu Gadjo Manouche bend. Gadjo Manouche djeluje kao kvintet po uzoru na slavni Hot Club De France velikog Djanga Reinhardta začetnika Gypsy jazz stila. Od svojih početaka sviraju po raznim klubovima svih većih gradova, nastupaju na raznim festivalima, a ono što ih posebno veseli i inspirira je ulična svirka kojom velikom broju ljudi približavaju tu veselu, a opet zahtjevnu glazbu. Nakon ovog fenomenalnog kvinteta, publiku će dodatno zagrijati i DJ Marko Pavlović sa svojim dancefloor jazz hitovima. Ovog utorka, u Boogie-iju bit će i prava New Orleans Voodo Halloween atmosfera s Jägermeister brass bandom. Ovaj brass bend okuplja impresivnu postavu glazbenika koji su završili Akademiju glazbenih umjetnosti, studiraju na jazz akademijama u inozemstvu, predavači su u glazbenim školama, a dobitnici su brojnih nagrada i priznanja za svoje umijeće. Bend se sastoji od osam članova, od čega je šestero vrhunskih glazbenika te dvije profesionalne plesačice koje svojim izvedbama dodatno podižu ionako vruću atmosferu na nastupima. Ovu Voodo večer će zatvoriti DJ Robert Mareković.