Automobil kao zvijezda modernog doma

| Automoto |

Tim iz I/O Architectsa nedavno je završio s dizajniranjem modernog doma pod imenom Pagoda House u Sofiji u Bugarskoj – ta dvoetažna obiteljska kuća smještena na brežuljku, nudi s jedne strane panoramski pogled na grad, dok s druge strane nudi pak impresivan pogled na planine.

Klijent, inače bugarski investicijski bankar, imao je dva ključna zahtjeva – želio je dom gdje će ponosno moći izložiti svoj oldtimer te istovremeno udobno smjestiti svoju malu obitelj. Glavna razina kuće sastoji se od dnevne sobe, blagovaonice, kuhinje, dječjeg prostora, 3 spavaće sobe i 2 kupaonice. Djelomično ugrađena u samu planinu nalazi se niža razina kuća koja skriva prostorije za pohranu i pranje te sušenje rublja.

Pagoda House, I/O Architects

Pomoću jednostavnog, ali pažljivog odabira materijala i dodavanjem pomno osmišljenih dizajnerskih elemenata, stvoren je udoban luksuzni dom koji je u jednu ruku iznimno obiteljski i topao, a u drugu ruku jako moderan.

Betonski pod i crni metalni okviri inspirirani su samim oldtimerom, vintage Mercedesom, koji je sastavni dio interijera predstavljen u istaknutom atriju. Jer zašto glavni dizajnerski i dekoracijski element ne bi bio vaš limeni ljubimac?

Pagoda House, I/O Architects