Ako se preselite u Apuliju dobit ćete 2000 eura

| Lifestyle |

Instagram / @michela_quaglia

Provodite li svoje dane u sanjanju o idiličnim mediteranskim gradovima? Sve više ljudi sanja o seobi u manje i mirne gradove (pa barem na kratko), a ako se odlučite na isti potez, napravite to u Italiji.

Ako ste željni uživancije u mediteranskim krajolicima i stjenovitom morskom životu, preselite se u Apuliju i dobiti ćete 2000€. Vaši snovi o mirnom životu sada se mogu ostvariti zahvaljujući Nicoli Gattu. Gatta je gradonačelnik ovog malog grada koji se nalazi u talijanskoj pokrajini Apulija. Grad Candela već se godinama kontinuirano bori s padom stanovništva. Kao posljedica poslijeratnog iseljavanja, starenja stanovništva i ekonomskih poteškoća, stanovnici Candele godinama gledaju kako broj stanovništva postupno pada.

Instagram / @yallerspuglia

Grad je 1990. godine imao preko 8000 stanovnika, a danas broj se smanjio ispod 2700. U to doba Candela je bila poznata i kao ''mali Napulj'', ali zadnjih godina ovaj grad je postao prava žrtva depopulacije. Ovaj fenomen utječe na sve više malih talijanskih gradova. Možemo reći da se i mi u Hrvatskoj možemo poistovjetiti s tim fenomenom.

Instagram / @manabanana84

Ako se odlučite trajno preseliti u Candelu, gradonačelnik Gatta dati će vam 2000€. Kako bi dobili novac morate ispuni samo dva uvjeta. Jedan je da iznajmite kuću u gradu Candela, a drugi je da ste u prošloj godini imali minimalan prihod od 7500 eura.