9 tajni žena koje su uvijek dobrog raspoloženja

| Lifestyle |

Foto: Grumpy Cat
Foto: Grumpy Cat

 Utorak je ujutro, prespavali ste budilicu i tražite po kući onu mapu s dokumentima za sastanak koja je magično nestala. Zbog čega biste uopće sada bili sretni? Zatim u prostoriju ulazi vaša sestra nasmijana od uha do uha, zbija pošalice i ponaša se kao da je dobila na lutriji. Kako joj to uspijeva? Mi mislimo da se isključivo radi o kombinaciji sljedećih nekoliko stvari...

ONE VJEŽBAJU ZAHVALNOST

Umjesto da se od jutra stresirate zbog 245 nepročitanih e-mailova ili činjenice da ste prespavali budilicu, radije uživajte u 20 minuta u svojoj mekanoj pidžami i toploj kavi te se opustite ispod vrućeg tuša prije odlaska na posao. Čak i ako je to jedinih 20 minuta u kojima ćete uživati u danu, isplatit će se.

ONE VJEŽBAJU SVAKODNEVNO

Barem pola sata cardia dnevno neće vas samo pripremiti za bikini sezonu pred nama - već ćete tako otpustiti endorfine u tijelu zbog čega ćete biti smireniji i sretniji.

ONE DOVOLJNO SPAVAJU

Držite se svoje uobičajene rutine odlaska u krevet i osigurajte si barem 7 sati sna svake noći. Vjerujte nam, dobro raspoloženje itekako je povezano s količinom sna. 

Otkriveno rješenje: Evo kako se probuditi sretni
Spavajte na desnom boku i u potpunom mraku

ONE SE NE BRINU OKO NEBITNIH STVARI

Bez obzira na to kakav vam je dan uvijek zadržite pozitivnu energiju oko sebe i pobrinite se da je svaka interakcija koju imate s ljudima sretna i pozitivna. 

ONE UNESU VEDRINU U SVOJU OKOLINU

Pronađite način da osvježite svaki prostor u kojem se nalazite, primjerice ured, stan ili auto. Razgrnite zastore, otvorite prozore i dodajte biljku ili cvijeće u svoj interijer. Kada ste u vedroj prostoriji teže će vas obuzeti depresija.

ONE SE IGRAJU S KUĆNIM LJUBIMCIMA

Ljudi s kućnim ljubimcima dokazano su generalno sretnije osobe od onih koji ih nemaju. Prema tome, ako imate kućnog ljubimca posvetite mu malo pažnje i poigrajte se s njime barem jednom u danu. 

Kućni ljubimci

ONE MEDITIRAJU

Odvojite 15 minuta dnevno u kojima ćete mirno sjediti u tišini, zatvorenih očiju i "prazne" glave. Brojna istraživanja pokazuju da se nevjerojatne razlike vide u razini stresa i raspoloženju nakon svega tjedan dana redovite meditacije. 

PONEKAD STAVLJAJU SEBE NA PRVO MJESTO

Odvojite malo vremena za SEBE - čak i ak ose radi o pola sata manikure ili čitanja knjige. Ni vaša obitelj ni vaši prijatelji to vam neće zamjeriti - štoviše, biti će vam zahvalni. 

NJIH NIJE STRAH RAZLJUTITI SE

OK, recimo da niti jedan od ovih savjeta ne djeluje. Umjesto da gomilate stres ili niječete njegovo postojanje generalno, dozvolite si neko vrijeme da jednostavno budete - ljuti. Udarite svoj jastuk, ponovite vrući tuš, štogod mislite da vam je potrebno. Raspoloženje će proći i osjećat ćete se nevjerojatno bolje jer ste otpustili negativnu energiju.