Ovih 9 stvari nikad nemojte raditi u teretani

| Lifestyle |

The Paris Navigating Gym

 Početak je siječnja, a znate što to znači: teretane su krcate "novogodišnjim odlukama" i svima onima koji ih se trude ispuniti. No s ovim novim naletom polaznika teretane dolaze i oni koji nisu upoznati s nepisanim pravilima ponašanja u teretani. U nastavku donosimo 9 stvari koje nikad, ali nikad, nemojte raditi u teretani!

ISPUŠTATI GLASNE ZVUKOVE
Samo zato što ste uspjeli čučanj s rekordnom kilažom ne znači da cijela teretana i okolica mora čuti vaše neprimjereno glasne zvukove.

DAVATI GLUPE SAVJETE
Osim ako niste osobni trener, na bilo koji način stručna osoba ili vas baš netko pita za pomoć - nemojte se miješati u ničiji trening. Nije pristojno, a i većina ljudi ne odlazi u teretanu po društveno iskustvo.  

TUŠIRATI SE BEZ JAPANKA ILI NATIKAČA
Znate li što se nalazi na podu kupaonica u teretani? Ni mi. I želimo da tako i ostane. 

OSTAVLJATI NEPOSPREMLJENE REKVIZITE IZA SEBE
Sjećate se kad vas je mama špotala jer držite noge na stolu i pitala "radiš to i u tuđoj kući?". Ista pravila vrijede i za teretanu. Ništa vas ne košta da vratite utege gdje ste ih i uzeli jer ih sigurno i vaše kolege iz teretane žele pronaći tamo gdje im je i mjesto. 

VJEŽBATI NEPRAVILNOG DRŽANJA 
Važno je da naučite kako pravilno izvoditi vježbe prije nego što krenete s njezinim izvođenjem. Ako niste sigurni kako neka sprava funkcionira ili kako da izvedete određenu vježbu, pitajte trenera. 

KASNITI NA GRUPNE SATOVE VJEŽBANJA
Jedna do dvije minute je u redu, ali ako kasnite više od 5 minuta ometate trenera i sve ostale ljude na satu.  

OSTAVITI SVOJ ZNOJ NA SPRAVAMA 
Osim ako ne želite i vi sjesti na nečiji znoj na spravi ili primiti znojne ručke orbitreka, nemojte da netko to mora ni iza vas...Poštujte i druge oko sebe te počistite za sobom nakon što ste završili na spravi. 

PUŠTATI SUPER GLASNU GLAZBU
Znamo da će vas Calvin Harris potaknuti da otrčite onih posljednjih 200 metara, ali to ne znači da svi u vašoj blizini trebaju slušati njegov novi hit. 

UPUCAVATI SE NEKOME.
Jednostavno nemojte.