8 stvari koje bi svaka djevojka trebala učiniti u 2016.

| Lifestyle |

Stylescrapbook
Stylescrapbook

Napravite raspored

Izaberite dan i provedite barem 30 minuta planirajući, zapisujući sve svoje obaveze i zadatke koje trebate ispuniti. Doktor, zubar, dermatolog - ili bilo koji drugi specijalist koji vam možda treba jednom ili dvaput godišnje. Ako stavite sve svoje preglede na kalendar, pola posla ste već obavili. 

Kreirajte vlastitu radnu uniformu

Ove smo godine pročitali neke itekako inspirirajuće priče vezane uz odjeću. Poput primjerice one Matilde Kahl koja svakog dana na posao nosi isti outfit. Zvuči smiješno? Ne samo da ćete tako uštedjeti na vremenu i energiji već tako možete stvoriti vlastiti prepoznatljivi imidž ili look. 

Stvorite jutarnju rutinu

Budimo realni, jutra su nam svima teška, čak i onim osobama koje su ujutro produktivne i vesele. Stvarajući jutarnju rutinu koje ćete se svakog dana iznova držati, držat ćete se prioriteta i ostati na pravom putu. Plus: postoje brojne aplikacije koje vam u tome mogu pomoći!

Kupite fitness gadget

Ne možete proslaviti napredak ako ga ne zapisujete ili pratite. Mjeriti korake ili obrazac spavanja može vam pomoći da ostanete fokusirati na zdrav i aktivan život. Plus: ako ste natjecateljskog duha možete podijeliti svoje aktivnosti s prijateljima i članovima obitelji te se tako osjećati još zadovoljnije. 

Razgovarajte na telefon!

S vremena na vrijeme uzmite telefon u ruke i - razgovarajte! Toliko smo svi opterećeni tipkanjem poruka da danas rijetko uopće razgovaramo jedni s drugima. Najbolje vrijeme za to? Razmislite o onim trenucima kada ste nevjerojatno sretni i podijelite sretne vijesti s drugima. E-mail nikad neće moći dočarati sreću u vašem glasu kada imate odličan dan. 

Recite NE

U redu je ako stavite sebe na prvo mjesto! Pristojno odbijte onaj sastanak ili event na koji ne želite doći ili nemate vremena za njega. Nije normalno da u svako doba dana budete sve svakome! Svatko treba vremena za sebe pa se ne morate osjećati loše ako tu i tamo "zatvorite vrata" nekome. 

Naučite nešto novo

Naravno, svakog dana naučite nešto novo. Ali što je s onim stvarima koje ste uvijek željeti naučiti, ali niste imali vremena? Možda naučiti svirati gitaru? Ili drugi strani jezik? Ili vas onaj pilates studio u kvartu privlači?

Meditirajte

Mnogobrojne studije pokazuju nevjerojatne prednosti meditacije, od reduciranja anksioznosti i stresa pa sve do stvarnih promjena u mozgu. Uzmite nekoliko minuta vašeg dana i samo sjedite u tišini. Znate kako ponekad želite ugasiti telefon da se možete posvetiti poslu kako spada? Primijenite to pravilo i na mozak.