8 načina kako seks utječe na vašu ljepotu

| Lifestyle |

Instagram/ @couples_magazine

Trebamo li vjerovati onima koji tvrde da je tajna njihove ljepote upravo seks ?

Vjerojatno trebamo zato što seks  ne čini samo da se osjećamo lijepo nego i dokazano pomaže boljem izgledu od glave do pete. Donosimo vam 8 načina na koje seks utječe na ljepotu.

Seks sagorijeva kalorije

Odbijate uopće ući u teretanu? Onda ne izbjegavajte vašeg partnera. Na dugoročnom planu, seks je najzabavniji saveznik za održavanje vitke figure.

Seks koži daje blistav sjaj

Nisu vam potrebne dvije vrste pudera i rumenilo za postići blistav i zdrav sjaj na licu. Seks poboljšava cirkulaciju kože, a to koži donosi više kisika. Rezultat je prirodan i zdrav izgled kože. Hormon oksitocin, koji se oslobađa prije orgazma, pomaže u obnavljanju ćelija kože i održavanju njenog sjaja.

Seks vam pomaže u borbi protiv akni i čisti pore 

Strast između vas i vašeg partnera izaziva znojenje, a znojenjem se pore čiste od raznih nečistoća. Sljedeći put kad budete planirali imati seks, možda bi bilo bolje da ne otvarate prozor ili ne palite klimu. Iako ne postoje znanstvena istraživanja koja ovo potvrđuju, mnogi vjeruju da seks čisti kožu od akni.

Seks sprječava isušivanje kože

Mnoge žene imaju problema sa suhom kožom. Pogotovo žene u menopauzi, koje se često žale da njihova koža gubi svoj elastičnost i postaje suha. Bez obzira koliko godina imate, seks će vam pomoći da se oslobodite problema suhe kože.

Seks vam donosi i zdraviju kosu i čvršće nokte 

Čudno, ali istinito. Seks utječe i na izgled vaše kose čineći je sjajnijom, zahvaljujući povećanom nivou estrogena. U isto vrijeme, hormoni koji daju blistav sjaj koži, pomažu i učvršćivanju i poboljšanju kvaliteta vaših noktiju.

Seks odlaže starenje

Ako želite izgledati mlađe, onda ne preskačite seks. On pomaže protiv starenja na nekoliko načina. Prvo, povećava količinu proizvodnje kolagena i tako reducira pojavu bora. Drugo, umanjuje stres i tako poboljšava izgled vaše kože. Treće, seks je odlična fizička aktivnost koja će vam pomoći da ne zapostavite izgled vašeg tijela. Dokazano je da će i drugi primijetiti pozitivan efekt seksa na vaš izgled. Mnoga istraživanja su pokazala da oni koji imaju redovan seks, izgledaju čak i 10-ak godina mlađe.

Seks vam omogućava dobar i kvalitetan san 

Oksitocin ili drugim riječima, hormon ljubavi, koji se oslobađa iz tijela za vrijeme orgazma je krivac za pojavu pospanosti i potpune relaksacije poslije seksa, što vodi do dubokog i mirnog sna, a san, opet, pomaže koži da postane ljepša i zdravija, umanjuje krvni pritisak i pomaže u održavanju tjelesne težine.

Seks vas čini sretnijima 

Za vrijeme seksa u tijelu se stvara endorfin kojeg svi volimo zato što poboljšava raspoloženje. Nema ništa privlačnije i ljepše od nasmijane žene, čije oči blistaju od sreće. Sretne žene ne samo što izgledaju privlačnije nego imaju i veću želju za seksom. I tako sreća i seks formiraju zatvoren krug. Ako ste sretni, imat ćete veću želju za seksom. A da biste bili sretniji, imajte seks.

Osim toga, seks poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, povećava imunitet, umanjuje bolove i  jača mišiće karlice. Zar vam treba više razloga da biste imali redovan seks?