7 vještina koje možete naučiti u samo tjedan dana

| Lifestyle |

7 vještina u 7 dana

Stjecanje vještina ne ovisi toliko o darovitosti koliko o vježbi, iskustvu i kompetencijama. Neke od ovih mogu vam doći kao spas u zadnji čas, dok neke služe isključivo za zabavu. Autor i poslovni stručnjak Josh Kaufman u svom TED govoru razbio je mit kako stjecanje novih vještina zahtjeva puno vremena, za neke vještine ili barem njihove osnove treba nam oko 20 sati. Dakle, ako vježbamo svaki dan po otprilike 3 sata samo nam je tjedan dana dovoljno da steknemo nove vještine.

1. Odsvirati pjesmu na glazbenom instrumentu. Iako je teorija glazbe vrlo složena i neće postati glazbenik u tjedan dana, to je vrijeme sasvim dovoljno da naučite dovoljno akorda kako biste mogli odsvirati jednu pjesmu.

2. Postati sjajan pripovjedač više je nego moguće postati u samo tjedan dana. Kako bi to učinili najvažnije je publici ili prijateljima ispričati autentičnu priču koja sadrži dramu, poantu i trebate znati kada stati.

7 vještina u 7 dana
@cooking_tee_store

3. Naučiti kako pripremiti impresivan obrok! Dok se neki u kuhinji snalaze kao ribe u vodi i nikada ne griješe s količinom začina i pripremom hrane, oni drugi u kuhinji se slabije snalaze, ali kako bi naučili pripremiti jedno jelo koje će oduševiti svakog, tjedan dana je više nego dovoljno, samo još morate odabrati vino koje ćete poslužiti s obrokom.

4. Samoobrana je jedna od vještina za koju se nadate da vam nikada neće zatrebati, ali bi se vjerojatno sigurnije osjećali kada bi je savladali, pa barem u osnovama.

5. Učenje novog jezika. Tjedan dana nije dovoljno da savladate novi strani jezik, i sasvim je sigurno da sedmi dan nećete govoriti francuski kao da ste rođeni tamo, ali osnove sporazumijevanja nisu nemoguće.

7 vještina u 7 dana
@julianboehme

6. Žongliranje. Vjerojatno nakon tjedan dana nećete biti u stanju bacati noževe po zraku, ali žongliranje s dvije ili tri jabuke sasvim je izvedivo.

7. Osnove šivanja. Ovo je jedna od vještina čije bi osnove svako od nas trebao znati. Koliko puta vam se dogodilo da se neposredno prije izlaska iz kuće dok se oblačite nađete u problemu? Puknuo je patent, otpao gump, popucao šav i slično. Uz osnovne vještine šivanja to više neće biti problem.